вівторок, 29 листопада 2016 06:05

Фотоплитку друкують на принтері

Автор: ФОТО З САЙТА www.prom-st.ru
  Фотоплитку замовляють у ванни, кухні, прихожі. Найчастіше обирають пейзажі та морські мотиви
Фотоплитку замовляють у ванни, кухні, прихожі. Найчастіше обирають пейзажі та морські мотиви

— Коли робили ремонт на кухні, приготував дружині подарунок. Робочу поверхню обклеїв плиткою з фотографією озера, де вона любить відпочивати. Потрібно було якісне зображення. Тому їздили туди з фотографом. Виготовили кахлі за тиждень. Дружина сказала, це кращий сюрприз за все життя. Вийшло реалістично, — розповідає 39-річний вінничанин Олексій Коробкін.

За допомогою комп'ютерної програми фотографію ділять на частини й наносять на плитку. Для створення фотоплівки використовують ультрафіолетовий друк і цифрову деколь (малюнок переносять на папір, який клеять до плитки. — ГПУ).

— В обох випадках зображення буде глянцеве, як на магазинній плитці, — говорить директор фірми з оздоблення 34-річний Владислав ­Кисляк із Вінниці. — Ультрафіолетовий друк наносять на плитку за допомогою керамічного лазерного принтера й покривають лаком. Доки він тримається, зображення не стирається. За фотоплиткою потрібно ретельно доглядати. Мити м'якими хімічними засобами й губками. Якщо дотримуватися рекомендацій, то служитиме чотири-п'ять років.

Цифрова деколь — складніша. Але зображення буде стійкіше.

— Фотографію спочатку друкують на папері та покривають лаком. Після висихання малюнок вимочують. Він відстає від паперу. Цю плівку переносять на кахлі. Подібно до наклейок, які були поширені в 1980–1990-х роках. Робота ручна й делікатна.

Потім плитку сушать у пічках за температури 850 градусів. Плівка вигорає, а малюнок впаюється у плитку. Завдяки цьому служить 50 років. Не вигорає на сонці й не тріскається від морозу. Єдиний мінус — кольори не такі яскраві, як при ультрафіолетовому друці.

Створення "квадрата" фотоплитки коштує 1,5–2 тис. грн за ультрафіолетовий друк. Цифрова деколь — від 4 тис. грн.

— Фотоплитку замовляють у ванни, кухні, прихожі, на паркани. Оздоблюють будинок знадвору. Найчастіше обирають пейзажі, міські мотиви й абстракції. Якщо фотографія не якісна, пропонуємо заміну зі своїх каталогів. Ще роблять сімейні фото. Не менш популярні коти, собаки й інші домашні тварини. За допомогою деколі можна нанести зображення і на інші керамічні вироби — унітази, ванни й умивальники.

Зараз ви читаєте новину «Фотоплитку друкують на принтері». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути