Ексклюзиви
понеділок, 22 серпня 2016 06:05

Фонтани виливають із бетону

Автор: ФОТО З САЙТА WWW.fontandak.ucoz.ua
  Серед садових фонтанів найпопулярніші дво- чи триярусні з басейном знизу
Серед садових фонтанів найпопулярніші дво- чи триярусні з басейном знизу

— Приїхала додому від батьків, а при вході до будинку стоїть фонтан — чоловік зробив подарунок на день народження. Невеличкий, але гарний. Має три скріплені по центру чаші різного розміру. Пам'ять на все життя буде, — розповідає киянка Наталія Батечко, 52 роки. — У молодості казала йому, що хочу мати вдома фонтан. Жили у квартирі і можливості такої не мали. У домі ще все не закінчили, але фонтаном він мене вже порадував. Сама його раз на два тижні мию і перевіряю, чи не забився фільтр у насосі.

Продавці садових фонтанів кажуть — найчастіше встановлюють дво- чи триярусні з басейном знизу. Коштують такі 8–50 тис. грн.

— Виглядає простенько і зі смаком, але потребує багато уваги для облаштування. На ділянку із фонтанчиком треба підвести воду, каналізацію та електроенергію, — каже майстер зі встановлення садових фонтанів 40-річний Микола Трофименко з Ірпеня на Київщині. — Вода в системі циркулюється насосом. Є два варіанти роботи фонтанів. Насос подає воду на верхній подіум і звідти вона стікає в нижні чаші чи по каскаду каміння — самоточний. У струйному бачимо витікання води через форсунки. Вони є одноструйні чи з розпилювачами. Існують комбіновані моделі з двома насосами. Один подає воду на верхній подіум для вільного стікання, другий робить ­струмені.

Для оформлення фонтану використовують бетонні чи пластикові фігури й чаші або кам'яні гірки. Оздоблюють підсвіткою й музикою.

— Конструкції фонтанів розбірні, тому їх легко монтувати. Можна робити на замовлення. Виливаємо потрібну величину й орнамент — хоч жінку, хоч лебедя. У бетон додаємо необхідний колір або потім покриваємо конструкцію водостійкою фарбою, — пояснює. — Якщо великий самоточний фонтан складається із каміння, то під нього спочатку виливаємо бетонну тумбу. Зверху клеїмо камінці. Шви між камінням зароб­ляємо гідроізолюючим розчином. Такий міцно тримає конструкцію й не пропускає воду.

На зиму воду зливають. Конструкцію накривають плівкою.

Зараз ви читаєте новину «Фонтани виливають із бетону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути