понеділок, 09 січня 2017 00:55

Фінські сауни не потребують каналізації

Автор: ФОТО з сайта www.o-vannoy.ru
  Виробники саун продають готові кабіни. Їх можна змонтувати самостійно. Виготовляють із матеріалів, що витримують високу температуру
Виробники саун продають готові кабіни. Їх можна змонтувати самостійно. Виготовляють із матеріалів, що витримують високу температуру

— Полюбляємо з сім'єю попаритися в сауні. Ми з дружиною для здоров'я, сини — після футболу. Щоб зекономити на витратах, встановили у квартирі фінську суху сауну. Обійшлася 20 тисяч гривень, — розповідає киянин 38-річний Борис Верховик.

Встановити фінську сауну можна у квартирі, яка має понад 80 "квадратів". У будинку повинна бути справна вентиляція й електрика.

— Для квартири підійде невелика сидяча фінська сауна площею метр десять на метр двадцять. І 2 метри заввишки, — розповідає майстер-монтажник 45-річний Микола Іванов із Києва. — У таких кабінах можуть одночасно паритися двоє-п'ятеро людей. Повітря в фінській сауні прогрівається майже до 100 градусів. Вологість низька. Більші кабіни, завширшки до 2 метрів, встановлюють у приватних будинках. Там можна й полежати.

Виробники саун продають готові кабіни. Їх можна змонтувати самостійно. Виготовляють із матеріалів, що витримують високу температуру. Приєднання до каналізації фінська сауна не потребує. Однак мусить мати доступ до свіжого повітря.

— Сауну в квартирі можна встановити, де завгодно. Головне, щоб була вентиляція. Найчастіше це роблять у ванні, якщо велика. Квартирні варіанти саун бюджетні та доступні. Їх замовляють для новобудов. Із встановленням коштують від 20 до 200 тисяч гривень. Можна купити окремо лавки, стіни, стелю, плінтуси. Або готовий корпус. Єдине, треба провести світло. Воно потрібне для роботи печі, освітлення та для зовнішнього контролю.

Сауни споживають 3 кВт енергії на годину. Для них має бути проведена окрема електролінія.

— Для саун застосовують якісне дерево — канадську ялицю, скандинавську ялину, кедр або осику. Всередині стіни укріплюють дошками завширшки 12 сантиметрів. У деяких ­моделях також застосовують дві-три плити, виготовлені зі скла. Стіни кабіни термо­ізолюють. Найчастіше застосовують мінеральну вату ­завтовшки 45–100 міліметрів. Створювати бар'єр для вологості в сухій сауні непотрібно. Добре, коли поряд є душ. Щоб людина могла остудити тіло.

Зараз ви читаєте новину «Фінські сауни не потребують каналізації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути