Ексклюзиви
понеділок, 14 грудня 2015 00:55

Електродні котли нагрівають батареї за лічені хвилини

Автор: ФОТО з сайта www.ktovdome.ru
  Котли з електро­дами не потребують додаткових стабілізаторів напруги
Котли з електро­дами не потребують додаткових стабілізаторів напруги

37-річний Михайло Бондар із Він­ниці встановлює електродні котли. Останнім часом такі замовляють частіше, особ­ливо для квартир. Людям подобається, що вони економні й компактні.

— Якщо будинок має котел, електродний ставимо поряд, — розповідає майстер. — Ніяких особливих вимог до труб і радіаторів немає, тому нічого не міняємо.

Котли з електродами працюють від звичайної мережі. Не потребують додаткових стабілізаторів напруги. Їх робота не залежить від "стрибків" в енергетичній системі.

— Єдине, що при послідовному підключенні електродного котла, його регулятор температури необхідно виставити на більш низьке значення, ніж регулятор газового чи твердопаливного ­котла. Електродний включиться автоматично, коли перегорить тверде паливо або відключиться газовий котел. Може працювати й самостійно, але люди зараз перестраховуються і хочуть мати кілька видів.

Для контролю температури електродні котли обладнують програмованим регулятором. Ним виставляють температуру в приміщенні погодинно, залежно від потреб ­господарів.

— За своїми компактними розмірами електродні котли не мають конкурентів, — продовжує Бондар. — За кваліфікацією їх відносять до опалювальних пристроїв, тому не вимагають спеціальних дозволів. Малі розміри дозволяють вмонтувати їх у системи опалення як у спеціально відведених приміщеннях, так і в невеликих квартирах. Для цього використовують місце під підвіконнями, у коморах, коридорах. Електроенергія в електродних котлах не витрачається для підігріву елементів з металу чи кераміки.

— Струм проходить через воду, теплоносій нагрівається, — розповідає менеджер виробника котлів 50-річний Вадим Чернявський зі столиці. — У систему монтується два стержні. Між ними проходить струм. Завдяки цьому система опалення та батареї нагріваються за лічені хвилини. Тому легко коригувати витрати електроенергії — вмикати котел, коли хтось є вдома.

3 кіловати за годину споживає електродний котел, що розрахований для обігріву приміщення площею 60 "квадратів" і з висотою стель 2,5 метра.

Зараз ви читаєте новину «Електродні котли нагрівають батареї за лічені хвилини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути