понеділок, 24 жовтня 2016 06:15

Домашній інкубатор сам перевертає яйця

— Якщо немає хорошої квочки, то однозначно потрібен інкубатор. Для розведення птиці вдома підійде на 40 чи 70 яєць, — каже 45-річна Наталія Гурська з Тернополя. Розводить птицю понад п'ять років. В інкубатор закладає яйця перепілок, фазанів, куріпок, курей.

Домашній інкубатор замовляла.

— Нам зробили з автоматичним перевертанням яєць. Він постійно в русі, а не двічі на добу міняє їх положення. Коли яйця рухаються, плід не приклеюється до шкаралупи, — пояснює жінка. — Ще в інкубаторі є автоматичне підтримання вологи й регулюється температура. До нього можна приєднувати безперебійник. Якщо вимкнуть світло, пристрій пропрацює ще з годину-дві. За цей час знову увімкнеться електрика або можна підключити електрогенератор.

Інкубатор ставлять у кімнаті з температурою не нижче +15°.

— Він має обігріватися тепловим шнуром, а не лампочками. Температура — 37,8 градуса для всієї птиці. Вилуплення яєць треба максимально наблизити до природних умов, як під квочкою. За тиждень після закладання перевіряють, чи є в них зародок. Якщо нема, викидають. Толку з таких не буде, — пояснює жінка. — Можна класти яйця різних птахів. У кожного різний період інкубації. Під час закладання пишемо дату на шкаралупі. Перепели вилуплюється через 17,5 дня, курчата — через 28.

На ринку інкубатори коштують від 1000 грн без перевертання та понад 1500 — з ним. Інкубатор на 70 яєць обійдеться в 2000 грн. За годину споживає 30 Вт електроенергії. Це менше, ніж ­лампочка.

Зараз ви читаєте новину «Домашній інкубатор сам перевертає яйця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути