— Якщо немає хорошої квочки, то однозначно потрібен інкубатор. Для розведення птиці вдома підійде на 40 чи 70 яєць, — каже 45-річна Наталія Гурська з Тернополя. Розводить птицю понад п'ять років. В інкубатор закладає яйця перепілок, фазанів, куріпок, курей.
Домашній інкубатор замовляла.
— Нам зробили з автоматичним перевертанням яєць. Він постійно в русі, а не двічі на добу міняє їх положення. Коли яйця рухаються, плід не приклеюється до шкаралупи, — пояснює жінка. — Ще в інкубаторі є автоматичне підтримання вологи й регулюється температура. До нього можна приєднувати безперебійник. Якщо вимкнуть світло, пристрій пропрацює ще з годину-дві. За цей час знову увімкнеться електрика або можна підключити електрогенератор.
Інкубатор ставлять у кімнаті з температурою не нижче +15°.
— Він має обігріватися тепловим шнуром, а не лампочками. Температура — 37,8 градуса для всієї птиці. Вилуплення яєць треба максимально наблизити до природних умов, як під квочкою. За тиждень після закладання перевіряють, чи є в них зародок. Якщо нема, викидають. Толку з таких не буде, — пояснює жінка. — Можна класти яйця різних птахів. У кожного різний період інкубації. Під час закладання пишемо дату на шкаралупі. Перепели вилуплюється через 17,5 дня, курчата — через 28.
На ринку інкубатори коштують від 1000 грн без перевертання та понад 1500 — з ним. Інкубатор на 70 яєць обійдеться в 2000 грн. За годину споживає 30 Вт електроенергії. Це менше, ніж лампочка.
Коментарі