понеділок, 16 січня 2017 06:10

Для кімнат із низькою стелею обирають гардини на кільцях

— Замінила в хаті всі карнизи. Раніше ­після прання годину чіпляла штори на дрібні гачки під стелею. Терпли руки. У сусідки видивилася карнизи з трубок. Схожі на радянські, але більш сучасні. Тепер дві хвилини — і штори та тюлі на вікнах, — розповідає 54-річна Ганна Секретова з Ужгорода.

У сучасних будинках господарі вішають гардини на великих кільцях або прищіпках.

— Гарно виглядають металічні кільця — сріблясті чи золотаві, а також ковані, до 10 міліметрів у діаметрі, — говорить декоратор Володимир Більцов, 46 років, із Миколаєва. — Простіша версія — труба з дерева або пластику. Їхня головна перевага — різні, часом дуже яскраві кольори, можуть мати й кольорові затискачі. Такі беруть для дитячих кімнат. Карнизи зі змінними наконечниками обирають, щоб пасували до штор.

Вішати текстиль на прищіпки не рекомендують у приміщеннях із низькою стелею. У таких краще скористатися кільцями, що кріпляться на гардини.

— Закріпити кільця на шторах можна в майстрів із виготовлення карнизів. Їх скріплюють за допомогою плоскогубців та вирізають отвори. Щоб кімната здавалася не лише високою, а й дещо ширшою — варто підбирати карниз, трохи довший за вікно. Тоді світло з шибок створюватиме ефект "сонячного дзеркала".

Зараз ви читаєте новину «Для кімнат із низькою стелею обирають гардини на кільцях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути