Ексклюзиви
вівторок, 30 квітня 2013 05:45

Чи хочуть кияни переїхати з квартири в приватний будинок?
7

Данило Тарасенко
Катерина Сіромит
Лариса Макарчук
Микола Левченко
Юлія Матвєєнко,

Лариса Макарчук, 58 років, бібліотекарка:

— Маю і квартиру, і свій дім. Зимою живу в місті, а влітку — в Іванкові, за 80 кілометрів від Києва. За проїзд плачу 15-20 гривень, від площі Шевченка добираюся півтори години. Зате маю свою картоплю, помідори, цибулю.

Катерина Сіромит, 20 років, продавець у магазині одягу:

— Я до 18 років жила в будинку. Потім вийшла заміж. Знімаємо з чоловіком квартиру в Києві. На поверсі сусіди хоч і шумні, але миримось із цим. А в селі сусіди одні одним перемивають кісточки. Жити в будинку не хочу.

Володимир Вікторович, 59 років, безробітний:

— Живу на бульварі Лесі Українки. Маю дачу за 25 кілометрів від Києва, там відпочиваю. Квартиру сусіди зверху двічі заливали. На дачі сусіди хороші, але то дах протікає, то сарай треба ремонтувати. Для життя в селі потрібно бути молодим або мати молодих дітей.

Микола Левченко, 26 років, фахівець з реклами:

— У кримських Саках маю приватний будинок на березі моря. Є генератор на випадок, якщо не буде світла, 3 сотки землі, криниця. Квартира — завжди незручно. Ліфт може не працювати. Якщо його нема, то взагалі померти можна. Навіть день народження нормально не відсвяткуєш, з жеком розборки. Краще витрачати гроші на бензин, їздити в магазини і до лікаря, але мати власний дім.

Юрій Тітов, 28 років, підприємець:

— У 3-кімнатній великій квартирі живу з народження. Із сусідами пощастило — не шумні й не заливають. У будинок назавжди переїхав би, тільки якщо він у Києві або максимум 5 кілометрів від столиці. Там вийшов — одразу свіже повітря, позасмагати можна. Поряд із моїм київським будинком парку нема. Найкраще мати і квартиру, і будинок. Але тоді потрібен автомобіль. Нереально їздити на роботу в Київ громадським транспортом.

Юлія Матвєєнко, 30 років, диспетчер служби ремонту:

— Хотіла би, бо люблю город. Мрію тримати корову. В місті добре: не треба мерзнути на зупинках, престижна робота, руки чисті. Стежиш за собою. У селі інакше — встала, зачесалась і пішла. Але я переїхала би будь-куди, навіть далі за Київську область. Аби була робота, фельдшер і школа.

Данило Тарасенко, 11 років, учень:

— Я хочу жити в особняку. Там усе — велике. Часто буває, що два або три поверхи — і всі твої. Є сад і город. Хотів би копатись у землі, садити квіти й овочі. Зараз живемо в квартирі. Вона маленька, трикімнатна.

Зараз ви читаєте новину «Чи хочуть кияни переїхати з квартири в приватний будинок?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути