понеділок, 20 лютого 2017 00:25

Арочна теплиця з полікарбонату не потребує фундаменту

Автор: ФОТО З САЙТА www.ekotec.com.ua
  Двері та вікно у теплиці з полікарбо­нату встановлюють  для вентиляції
Двері та вікно у теплиці з полікарбо­нату встановлюють для вентиляції

— У дворі встановив теплицю з полікарбонату, — розповідає 64-річний Степан Митюк із села Іркліїв Чорнобаївського району на Черкащині. Виготовив її самотужки. — Полікарбонат за своєю структурою гнучкий, легкий і міцний. Його можна різати навіть будівельним ножем із висувним лезом. Він не б'ється, як скло. Не рветься та не провисає, як плівка. До того ж відносно недорогий. Цей матеріал добре тримає тепло та пропускає світло.

— Щоб теплиця просвічувалася і прогрівалася, найкраще робити її півколом. З такої не треба скидати сніг, сам сповзає. Навесні таку теплицю легко помити вологою ганчіркою.

Саморобна теплиця Степана Митюка арочного типу. Каркас теж зварив сам із металевих прутів. А потім зверху накрив полікарбонатними листами. Підлогу виклав плиткою. Провів у неї освітлення та воду. Така ні в чому не поступається промисловій, а то й перевершує її.

Полікарбонат — це пластик. Його повсюдно використовують у будівництві. Буває різної товщини й кольору. Панелі з нього роблять із тонких пластин. Гнуться холодними. Витримують від -50°С до +100°С.

— Такі теплиці легкі. Конструкцію слід зміцнити розкосами чи розтяжками. Встановити двері та вікно. Вони забезпечуватимуть вентиляцію. Всі арки закріплюю до закладних деталей болтами та шайбами. Важливо також дотримуватися відстані між арками. Що менша вона, то краще. Всі деталі теплиці з полікарбонату варто монтувати із зазорами.

— У полікарбонатній теплиці приблизно на 10–15 градусів тепліше, ніж зовні. Вона, мов термос. Коли на вулиці мінус 20 градусів, в ній 5 градусів тепла. І це без будь-якого опалення. Сиджу, бува, тут узимку, майструю. Тепло, світло.

20 років — гарантійний термін експлуатації теплиці з полікарбонату.

Полікарбонат може ламатися при кріпленні

— Кріпити листи полікарбонату потрібно обережно. Це єдиний недолік, — каже Степан Митюк. — При встановленні враховуйте, що діаметр отвору в полікарбонаті має бути на 1,5–2 міліметри більше від діаметра саморіза. Це пов'язано з температурним розширенням листів. Інакше аркуші покриття можуть зламатися.

Зараз ви читаєте новину «Арочна теплиця з полікарбонату не потребує фундаменту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути