субота, 26 липня 2014 11:39
Гунько Олександр
Гунько Олександр
Гунько Олександр

Донбас має почути Україну

Найбагатший олігарх України Рінат Ахметов відмовився допомогти фінансово донецьким біженцям, які живуть на Одещині. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Одеської обладміністрації Ігор Палиця.

- Три тижні тому я написав листа Рінату Ахметову з проханням профінансувати потреби донецьких біженців. Вчора прийшов лист-відповідь з відмовою, - зазначає губернатор.
Тож поки що українці з різних областей допомагають біженцям Донбасу як можуть. І не зважають на їхні не цілком адекватні політичні уподобання і погляди та поведінку.

Знайома Іванна розповіла історію про родину біженців з Донбасу, яку прийняли її батьки в Кривому Розі. Їх було шестеро: вагітна молодиця, її чоловік, батьки, 4-річний син і бабуся. Чоловік виявився палким прихильником сепаратистів, лаяв "бандерівців Коломойського", казав дивні речі на кшталт: "ДНР прийшла — економіку підняла".

Його дружині стало зле, почали відмовляти нирки. Оскільки з перинатального центру в Кривому Розі більшість обладнання вивезли в Дніпропетровськ, тому вирішили породіллю везти в обласну лікарню Мечникова. Віталій запанікував, що його машину з донецькими номерами завернуть даїшники, приготувався жити в салоні. До того ж виявилося, що він не вміє користуватися картою і навігатором, боявся, що не знайде лікарню. Мати Іванни зателефонувала в ДАІ Дніпропетровська, пояснила ситуацію, попросила зустріти автівку біженців і допомогти їм добратися до місця.

Через деякий час приголомшений Віталій телефонує господарям і каже, що даїшники зустріли його з мігалками, увімкнули сирени і супроводжують до лікарні. До того ж йому подзвонила Іванина подруга, яка мешкає в центрі Дніпропетровська, і сказала, що в жити в машині — погана ідея, "приїздіть до нас, диван знайдеться".

Чоловік мало не плаче в слухавку і зізнається, що він взагалі не розуміє, що відбувається.

- А, та просто це Дніпропетровщина, - каже мати Іванни.

Можливо, після нинішніх кривавих подій на Сході і вимушеного подорожування по країні, донбасівці краще зрозуміють, хто їхній друг, а хто — ворог. А головне — почують Україну.

Зараз ви читаєте новину «Донбас має почути Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути