Ексклюзиви
понеділок, 26 вересня 2016 07:05

Зелений карі подають як суп і як гарнір

Автор: ТАРАС ПОДОЛЯН
  До карі жасминовий рис подають на окремій тарілці. Він гасить пекучість страви. Їдять ложку супу, а потім — ложку рису
До карі жасминовий рис подають на окремій тарілці. Він гасить пекучість страви. Їдять ложку супу, а потім — ложку рису

— Зелений гострий тайський суп готую із семи продуктів. Основні — паста карі й кокосове молоко. Це і перша, і друга страва. Подавати можна як гострий суп чи гарнір до рису, — каже 24-річний Олександр Шабалтун, кухар столичного ресторану "Тайгер Білс".

Миє куряче філе й кладе його на паперовий рушник обсихати. Ріже вздовж тонкими скибками. На середній вогонь ставить сотейник. Наливає 2 ст. л. оливкової олії. Чистить зубчик часнику й невеликий корінь імбиру. Його потрібно 1–2 г. Ріже їх дрібними кубиками й обсмажує до золотистого кольору. Тоді додає 25 г зеленої пасти карі. Купити її можна у відділі продуктів для суші в супермаркетах або в азійських магазинах. Перемішує.

— Якщо не пасерувати, запах карі не розкриється і страва не буде ароматна.

Потім наливає 125 мл кокосового молока. Воно пом'якшує смак страви.

— Коли молоко починає булькати, додаю 60 мл курячого бульйону. ­Через 30 секунд кладу філе. М'ясо важливо не переварити. Воно дуже тонко порізане. На одну порцію варю не більше хвилини.

Ріже кубиками по 25 г болгарського перцю та спаржевої квасолі. Подрібнює кілька листочків базиліку. Замість солі додає по три краплі магазинного рибного соусу та лимонного соку. Сипле ­10 г цукру й перемішує.

— Дівчата в нас замовляють лише червоний карі. Не такий гострий, як зелений. Це більш чоловіча страва.

Страву подає в глиняних мисках. Посипає порізаним базиліком. До супу на стіл ставлять варений рис.

До гострих страв обирають жасминовий рис

— Карі сам по собі гострий, тому до нього готують рис. Він гасить пекучість страви, — каже Олександр Шабалтун. — Треба з'їсти ложку карі, а потім — ложку рису.

Промиває тричі в холодній воді склянку жасминового рису. Заливає чистою водою і ставить на сильний вогонь. Через 3 хв. він закипає. Зменшує вогонь і через 5 хв. вимикає.

— Рис продовгуватий, розсипчастий і пахне жасмином.

Зараз ви читаєте новину «Зелений карі подають як суп і як гарнір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути