понеділок, 24 жовтня 2016 05:20

Зайця варять у сметані

— Печений заєць-біляк із правильним соусом смачніший, ніж домашній кролик, — говорить 37-річна Наталія Сушко з міста Теребовля на Тернопільщині. — Чоловік у вихідні з полювання приносить кілька тушок. Тому експериментую з рецептами. Маю два перевірені часом. Зайця тушкую в мультиварці з твердим сиром та сметаною або з червоним вином.

Знімає із зайця шкуру, виймає нутрощі. Розрізає тушку на частини.

— Як і будь-яка дичина, м'ясо зай­ця має специфічний запах. Тому його треба вимочувати добу. Можна брати просто холодну воду чи з оцтом, або молочну сироватку. Рідину треба змінювати кожні 2–3 години.

Змішує склянку води, 1 ст. л. оцту, по пів чайної ложки солі та перцю. Цибулину ріже півкільцями. Кидає в маринад з трьома лавровими листками. Заливає м'ясо на ніч.

Уранці шматки зайця дістає та обсмажує на жирі, щоб утворилася скоринка. Чистить дві цибулини, ріже півкільцями. Бере шість–сім середніх картоплин.

У сковороду наливає 3 ст. л. олії та висипає нарізану цибулю. Трохи обсмажує, кладе порізану тонкими пластинками картоплю. Додає дрібку солі, перцю та пів чайної ложки куркуми. Перемішує і перекладає в чашу мультиварки. Опускає в неї обсмажені шматки м'яса. Зверху виливає півсклянки сметани, посипає 150 грамами натертого на крупній тертці твердого сиру. Наливає склянку води і вмикає режим "тушкування" на 40 хв. Готову страву викладає на тарілку й подає до столу з вареним розсипчастим рисом.

Зараз ви читаєте новину «Зайця варять у сметані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути