Ексклюзиви
середа, 15 жовтня 2008 18:49

Вино "Бордо Шато Озон" має лежати 10 років
5

На святі шампанського в столичному винному бутику ”Лавінія” залу прикрашали дві живі скульптури. З пляшками в руках жінки простояли три години
Фото: фото: Володимир ГОВОРУХА
Співак Олександр Фортадо й учасниця дівочого гурту L’amour спостерігають за показом зимової й весняної колекцій одягу від ”Ескади” і ”Вестмонт”
Співак Діля з гурту ”НеДіля” до бутику заходить щомісяця. Вибирати вина йому допомагають продавці. Він у марках вин не розбирається
Шеф-сомельє В’ячеслав Дмитрієв тримає пляшку червоного французького вина ”Бордо Шато Озон” за 34 тисячі гривень. Напій молодий, має зріти 10 років
Живі скульптури охоче фотографувалися з гостями. Вдавали, наче наливають шампанське в келихи

Київський винний бутик "Лавінія" та французький виробник шампанського "Моет і Шандон" влаштували вечір шампанського. Залу прикрасили великими пляшками зі стразами, підлогу услали блискітками.

Запрошені заходять до бутику по червоній доріжці.

— Дивися, яка гарна жіноча скульптура із пляшкою шампанського в руках. Ой, вона жива й рухається, — скрикує білявка на вигляд років 30. Артистка на постаменті робить плавні танцювальні рухи й перекладає пляшку в другу руку. Її довге кучеряве волосся, одяг і шкіра покриті білою фарбою.

Чоловік просить жінку сфотографуватися. Під шаром білої фарби та червоніє.

Співак Олександр Фортадо, 24 роки, бере келих французького шампанського "Моет Шандон Брют Розе Імперіал". Пляшка коштує 548 грн. Згодом виграє у вікторину таку ж.

— А я п"ю сьогодні воду, бо за кермом, — зітхає 33-річний Діля з гурту "НеДіля". Тримає напівпорожній келих із водою. — Живу далеко за містом, довго їхати.

До "Лавінії" Діля приїздить раз на місяць за пляшкою віскі чи вина.

— У марках не розбираюся, прошу сомельє порадити щось недороге, — каже й бере з підноса канапе з італійським напівтвердим сиром асіаго. — Під вино люблю м"ясо на грилі чи сир. Від пива зимою відмовляюся, бо воно б"є по вазі.

Гостей пригощають сиром таледжо на яблуці, відвареному в шампанському. Пропонують запечені в цукіні равлики, канапе з червоною ікрою, сьомгою, відварні стебла селери з сиром рокфор і полуницю "Чорний ліс" — з мереживом із чорного й білого шоколаду.

— До шампанського традиційно подають полуницю чи малину, — пояснює шеф-кухар ресторану при бутику Богдан Михайлов, 29 років. — А доповнюють смак нежирна біла морська риба й салат із морепродуктів.

Шеф-сомельє 31-річний В"ячеслав Дмитрієв веде до кімнати, де зберігають дорогі вина. Біля дверей чатує працівник магазину.

— Найдорожче коштує 34 тисячі гривень, — показує пляшку французького "Бордо Шато Озон" 2003 року випуску. — Перед вживанням воно має пролежати в горизонтальному положенні 10 років.

"Бордо Шато Озон" з"явилося в "Лавінії" нещодавно. Жодної пляшки поки що не продали. Схожі магазини є в Мадриді, Барселоні, Парижі та Женеві.

Зараз ви читаєте новину «Вино "Бордо Шато Озон" має лежати 10 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути