вівторок, 17 січня 2017 07:35

Юшка з червоним перцем зігріває в мороз

Автор: ФОТО З САЙТА www.ukrainian-recipes.com
  Гарячі супи в холодну пору можна їсти з миски, а можна перемолоти блендером і налити у термос. Такі не тільки зігрівають, але й насичують організм
Гарячі супи в холодну пору можна їсти з миски, а можна перемолоти блендером і налити у термос. Такі не тільки зігрівають, але й насичують організм

— Мій чоловік — водій пасажирського автобуса. Часто мерзне, коли ламається пічка. Постійно грівся чаєм, на нормальний обід часу немає. Почала давати йому із собою гарячі супи в термосі. Щоранку готую свіжі. Знаю багато рецептів корисних страв на швидку руку, — розповідає 44-річна Людмила Головата з Полтави.

Картопляний суп готує за 20 хв.

— У трьох літрах води варю чотири середніх картоплини, цілу цибулину, потерту морквину. Через 15 хвилин вкидаю зелений горошок, вбиваю два яйця. Солю чайною ложкою солі. Перцю кидаю дрібку. У сильний мороз додаю пів чайної ложки червоного гострого перцю. Тоді юшка гарно зігріває. Картоплю можна потовкти, щоб було зручно пити з термоса, — каже жінка.

М'ясо для супу спочатку підсмажує.

— Найкорисніше м'ясо — яловичина та курка. Воно не жирне й ніжне, — продовжує господиня. — Суп на м'ясі найчастіше готую, коли чоловік у рейсі кілька днів. Він дуже ситний. Їсти його краще з миски. Такий суп смакує з макаронами.

10 хв. смажить на соняшниковій олії 300 г порізаної невеликими шматками яловичини. Додає мілко подрібнену цибулину й моркву соломкою. Варить 20 хв. у 3 л води. Кидає 100 г макаронів. Замість картоплі кладе баночку консервованої квасолі або 200 г капусти броколі. Варить ще 5 хв.

У молочний суп кидає зелений горошок.

— Це улюблений суп чоловіка. На дві порції 100 грамів порізаної картоплі варю в півлітра води. На сковорідці розтоплюю столову ложку вершкового масла. П'ять хвилин смажу порізану цибулю і зелений горошок. Додаю у воду з картоплею. Через сім хвилин вливаю півлітра молока і доводжу до кипіння.

Страва гарно смакує з грінками.

— Шматки хліба підсушую в духовці або на сковорідці. Чоловік додає їх у суп. Син — студент. Кілька разів і йому готувала молочну юшку. Полюбляє з підкопченими сосисками. Їх треба порізати і вкинути разом із молоком.

Овочевий бульйон варто їсти після свят

Під час новорічних свят організм переповнюється жирами. Йому треба дати відпочити. У цей час найкраще їсти овочеві супи.

— Легко засвоюється капуста броколі, цвітна, білокачанна, морква, картопля, горошок, консервована кукурудза. Всі ці овочі можна підсмажити до золотистого кольору на вершковому маслі. Додати сіль і чорний перець за смаком. Всипати паприку, кумин, куркуму. Залити водою і проварити 10–15 хвилин, — говорить Людмила Головата.

Зараз ви читаєте новину «Юшка з червоним перцем зігріває в мороз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути