— Люблю крюшони. Мені дуже смакує холодна суміш вина, шампанського та фруктів, — каже 34-річна Валерія Пилипчук із Хмельницька. — Беру кілограм ягід. Зараз використовую морожену полуницю й малину. Змішую з кількома ложками цукру. Додаю півсклянки вишневого сиропу та склянку лікеру. І хай усе це 4 години настоїться.
Миє в гарячій воді апельсин і лимон. Нарізає кружальцями і додає до ягід. Вливає пляшку охолодженого білого вина й шампанського. На чайну ложку меду притрушує дрібку імбиру.
— Не перестарайтеся зі спеціями, бо вони спотворять винний смак.
Проціджує. Розливає в келихи. Миє та обсушує листя м'яти. Прикрашає крюшон і подає гостям.
×
Коментарі