понеділок, 06 липня 2015 07:00

У джем кладуть пекучий перець

— Полуницю любить уся родина. Тому з цієї ягоди роблю найбільше заготовок, — розповідає одеситка 36-річна Анастасія Коваль. — Заморожую цілою та перетертою, варю морси, компоти, варення. У джем додаю червоний пекучий перець.

0,5 кг вимитої та просушеної полуниці перетирає у блендері, додає стільки ж цукру. Суміш викладає в каструлю з антипригарним покриттям. Доводить до кипіння.

— У джем кладу чайну ложку лимонного соку, з гіркою — ванільного цукру й червоний пекучий перець на кінчику ножа. Достатньо, аби відчувався його смак, — продовжує. — Проварюю на слабкому вогні ще хвилин 30. За 3–4 хвилини до кінця приготування додаю дві чайні ложки пектину. Допоможе джемові загуснути й бути однорідним. ­Поєднання неймовірне. Спершу солодкі нотки, а потім несподівана гірчинка.

Господиня розливає джем у форми, охолоджує і кладе в холодильник. Можна зберігати тиждень. Смакує з висівковими булочками й морозивом. Для зберігання на зиму гарячий джем розливає у стерилізовані банки, закриває. Зберігає у прохолодному місці.

Зараз ви читаєте новину «У джем кладуть пекучий перець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути