понеділок, 02 березня 2015 05:00

Струдель із вишнею готують без яєць

Автор: ФОТО: Катерина ГОНЧАРОВА
  Струдель ріжуть навскіс і подають гарячим. Крапають вишневий соус і посипають цукровою пудрою. Прикрашають листком свіжої м’яти
Струдель ріжуть навскіс і подають гарячим. Крапають вишневий соус і посипають цукровою пудрою. Прикрашають листком свіжої м’яти

Киянка 49-річна Валентина Реброва в піст готує струдель без яєць і вершкового масла. Начиняє вишнею.

— Замість масла беру рослинну олію. А без яєць виходить дієтичний і легкий. Дріжджів не кладу. Вишні має бути багато, а тіста мало, — каже ­господиня.

Розморожує 600 г вишень для начинки. Для цього тримає в тарілці годину. Кладе ягоди на друшляк. Знизу підставляє миску, аби не втратити сік. Він ще знадобиться.

— Просіюю 250 грамів пшеничного борошна. Додаю півчайної ложки солі, півсклянки холодної води і три столові ложки олії. Замішую тісто 10 хвилин. Має вийти пружним і крутим. Загортаю в харчову плівку й лишаю на півгодини.

Окраєць білого хліба тримає в теплій духовці, доки стане сухий. На сковорідці розігріває чайну ложку олії. Підсушений хліб подрібнює блендером. Підсмажує крихти 3 хв. Окремо дрібнить у ступці 50 г мигдалю.

— Знімаю підсмажений хліб із вогню, всипаю до нього півсклянки цукру й подрібнений мигдаль. Трохи перемішую й лишаю постояти, а тим часом займаюся тістом.

Кладе тісто на стіл, посипаний борошном. Розкочує качалкою до 0,5 см завтовшки.

— Перекладаю на чистий рушник. Підсовую руки під тісто долонями донизу й починаю розтягувати в різні боки. Для струдля має бути таке тонке, що крізь нього видно малюнок на руш­нику. Головне — не перестаратися і не порвати. Коли робила струдель уперше, то тісто порвалося тричі. Довелося розкачувати знову. Втретє вийшло тоненьким, розтягується швидко.

Тісто поступово має стати прямокутним. ­Валентина змащує його оливковою олією. По всій поверхні рівномірно посипає підсмаженим хлібом. Із вишнями змішує півсклянки цукру. ­Чекає 10 хв., доки просякне. Викладає начинку на ­крихти.

— По боках тіста лишаю по чотири сантиметри без начинки. Загинаю краї і згортаю в рулет шарами один на один, як лаваш. Після кожного обороту змащую верхню частину олією. З оливковою тісто ніжніше. Защіплюю шов пальцями. ­Перекладаю на змазане олією деко швом донизу. Запікаю 45 хвилин при 180 градусах. Тим часом готую соус із соку вишні, що лишився після розморожування. У трьох столових ложках холодного соку розводжу чайну ложку крохмалю. Другу частину соку, десь півсклянки, заливаю в каструлю. Доводжу до кипіння з трьома чайними ложками цукру. Вливаю розведений крохмаль, весь час помішую. Тільки загусне, знімаю й чекаю, доки охолоне. Подаю струдель гарячим, порізавши на шматки навскіс. Крапаю вишневий соус і посипаю цукровою пудрою. Прикрашаю листочком свіжої м'яти.

1674 метри завдовжки був найбільший у світі струдель. Його спекли жителі міста Карлруе на південному заході Німеччини 26 травня 1994 року

Зараз ви читаєте новину «Струдель із вишнею готують без яєць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути