понеділок, 24 серпня 2015 00:20

Соус зі слив подають до м'яса

52-річний Віктор ­Гаманчук із Полонного на Хмельниччині до м'яса готує соус зі слив.

— Щонеділі в бесідці щось смажимо м'ясне на мангалі. От і захотілося додати родзинки. Почув від знайомих рецепт соусу зі слив і зробив. Просто, а смак бомбезний. Поєднання сливової основи з часниковим та перцевим ароматом дуже актуальне. Як спробував, то був у захваті, — каже господар.

2 кг слив миє та очищує від кісточок.

— Мелю на дрібну сіточку м'ясорубкою і висипаю в каструлю, — розповідає. — Варю на слабкому вогні 10 хвилин. ­Постійно помішую дерев'яною ложкою, щоб не пригоряло. Додаю подрібнені три стручки гіркого перцю, 200 грамів подушеного часнику, дві столові ложки томатної пасти, 300 грамів цукру, дві не дуже повні столові ложки солі та половну пакетика приправи карі. Коли це все закинув, тримаю на вогні ще півгодини. Знімаю і чекаю, доки вистигне. Розливаю по баночках і кладу в холодильник. Дуже смачний, пікантний та особливо добре смакує з м'ясом.

Зараз ви читаєте новину «Соус зі слив подають до м'яса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути