понеділок, 13 лютого 2017 07:55

Шоколадні капкейки прикрашають сердечками із зефіру

Автор: ФОТО З САЙТА www.content.fashinism.com
  Кекси прикрашають мастикою. З неї, як з пластиліну, можна ліпити різні фігури: кола, сердечки
Кекси прикрашають мастикою. З неї, як з пластиліну, можна ліпити різні фігури: кола, сердечки

— День Святого Валентина у мене не проходить без капкейків. Це американське тістечко, схоже на кекс. Щоразу прикрашаю по-різному, але тісто те саме. Воно в мене ідеальне. Не хочу експериментувати, щоб не зіпсувати свята, — розповідає 32-річна Вікторія Якимець із Житомира. — Коли виймаю кекси з духовки, в кухні запах, як у шоколадній крамниці.

Ставить 100 г вершкового масла в мікрохвильовку на 20 с. Окремо бере дві склянки борошна, 3 ст. л. какао, склянку цукру і 1 ст. л. розпушувача. Добре перемішує суміш вінчиком. В іншій мисці збиває яйце та півсклянки сметани. Наливає половину чашки міцної кави. Змішує суміші між собою — у рідку поступово насипає суху.

— Якщо просто збити інгредієнти, то капкейки не вийдуть пухкі.

На деко з низькими бортиками розставляє паперові форми для кексів. Перекладає тісто в кондитерський мішок і наповнює їх на три чверті.

— Для кексів краще брати одноразові форми з паперу. Так будуть і гарні, і зручні для випікання. А коли виймаєш з металевої форми, краї можуть покришитися.

Ставить кекси в розігріту до 175 °С духовку на 20 хв. Готовність перевіряє сірником. До нього не має приставати тісто.

Для крему збиває міксером 100 г вершкового масла. Додає 3 ст. л. какао та півсклянки цукрової пудри. Розламує на частини половину плитки чорного шоколаду. Ставить на 30 с у мікрохвильовку. Шоколад і 1 ч. л. сухої розчинної кави додає до крему, перемішує ложкою. Відправляє в холодильник на 10 хв., аби крем краще лягав на тістечка.

— Щоб зробити капкейки цікавіші, на кожен кладу прикрасу. Роблю мастику з зефіру. Розкочую її, як тісто, й вирізаю круги склянкою. Має вийти круг діаметром, як шапочка кекса. Потім ділю решту мастики на кілька частин і на кожну капаю різний харчовий барвник. Із них вирізаю сердечка.

100 г жувального зефіру — маршмелоу змішує з 1 ст. л. лимонного соку. Ставить у мікрохвильову піч на 20 с. Маса повинна збільшитися вдвічі. Поступово насипає склянку цукрової пудри та перемішує лопаткою. Потім викладає мастику на посипану цукровою пудрою дошку. Місить, доки не перестане приставати до рук. Загортає в харчову плівку і кладе в холодильник на півгодини. Тоді ліпить із мастики фігурки, як із пластиліну.

Червоні кекси посипають цукровою пудрою

— Якщо немає часу гратися з мастикою, краще зробити червоні кекси. Зверху покрити вершковим кремом або цукровою пуд­рою, — каже киянка 29-річна Поліна Абрамова. — Завдяки ніжному тісту нагадують оксамит.

Змішує 80 г вершкового масла, неповну склянку цукру і 10 г ванільного цукру. Збиває міксером, доки маса не стане білою. Додає яйце і ще раз збиває. Всипає 150 г борошна, 2 ст. л. какао 1 ч. л. розпушувача. Поступово вливає півсклянки молока та 1 ст. л. червоного харчового барвника. Паперові форми для кексів заповнює тістом на дві третини.

— Якщо заповнювати повністю, тісто витече. Кекси під час випікання збільшуються вдвічі.

Ставить у розігріту до 170°С духовку на 20 хв. Коли охолонуть, покриває вершковим кремом.

Зараз ви читаєте новину «Шоколадні капкейки прикрашають сердечками із зефіру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути