Ексклюзиви
понеділок, 06 липня 2015 07:45

Скумбрію фарширують смородиною

Автор: ФОТО З САЙТА WWW.cookorama.net
  Скумбрію подають на стіл зі свіжими ягодами і зеленню. На гарнір відварюють картоплю. Поливають соусом, що утворився при запіканні
Скумбрію подають на стіл зі свіжими ягодами і зеленню. На гарнір відварюють картоплю. Поливають соусом, що утворився при запіканні

— У сезон ягід використовую їх не лише у десертах, а й у солоних стравах. Запечену скумбрію фарширую чорною та червоною смородиною. Результат вартий експерименту, — каже вінничанка Дарина Шимко, 29 років. — Риба смачна, ароматна, дуже соковита у пряному ягідному соусі.

П'ять цибулин порей миє, зрізує білу частину.

— Цибулина не потрібна. З листя будемо робити шубку для рибки. Тому його розбираю поштучно. Щоб не рвалося, але залишалося ніжним — на 30–40 секунд занурюю в окріп. Виймаю на друшляк та обдаю крижаною водою. Можна додати кубики льоду. Як вода стече, розкладаю та розправляю ножем кожен листочок на паперовому рушнику, аби добре просохло.

Дарина чистить дві скумбрії. Зрізує плавники, виймає зябра і за можливості — ребра.

— Як риба вимита й обсушена, натираю зовні та зсередини сіллю, але без фанатизму. Поливаю соком лимона — 1–2 столові ложки, і даю рибці відпочити. Тим часом готую начинку.

По чверті склянки смородини та порічки миє і просушує. Дрібно січе дві гілочки петрушки й одну — зеленого базиліку. Суміш перців та п'ять ягід ялівцю товче у ступці, але не дрібно. Все перемішує.

— Рибу начиняю ягідною начинкою, щоб не випадала. Брюшко акуратно зашиваю зубочисткою. На велику дошку, краще дерев'яну, рівним рядком кладу листя порею, щоб трохи один на одному лежали. Розрізаю на дві рівні частини. Щільно замотую рибку, ніби роблю перев'язку. Викладаю у форму для запікання. Зверху — решту начинки. Щоб додати соковитості, поливаю оливковою олією. 1–2 ложки. Додаю 3–4 столові ложки сухого білого вина. Запікаю 20–30 хвилин у духовці, розігрітій до 180 градусів. Готову рибу перекладаю на блюдо. Розрізаю кухонними ножицями листя порею. Не забуваємо виймати зубочистки, щоб не було сюрпризу. Перед подачею поливаю соусом, що утворився при запіканні. Прикрашаю свіжими ягодами та зеленню. До столу подаю з відвареною картоплею. Смакує з білим напівсолодким вином.

Зараз ви читаєте новину «Скумбрію фарширують смородиною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути