понеділок, 22 грудня 2014 07:45

Сир плавлять із м'ятою

Сирний рулет із м'ятою — грузинська закуска до червоного вина. Для нього беруть 1 кг м'якого сиру і 100 г м'яти.

— Ставлю на вогонь каструлю з водою, — каже Лалі Кіладзе, власниця грузинського ресторану "Нікала". — Коли закипить, кидаю сир. Через п'ять хвилин він повністю тане. Треба, щоб він тягнувся. Тоді дуже швидко кладемо на дошку і розкачуємо, як тісто, щоб вийшов круг. Перекручену на м'ясорубці м'яту рівномірно розкладаю на сир. Якщо сир зовсім не солоний, солю зелень. Трошки, щіпку. Роблю рулет. А потім ріжу й подаю на стіл. Хто хоче, є закваска — мацоні. Можна вичавити часник. А можна і так їсти.

Найкращий рулет — свіжий. За два дні втрачає смак.

Зараз ви читаєте новину «Сир плавлять із м'ятою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути