Ексклюзиви
понеділок, 26 вересня 2016 06:25

Шипшинове варення варять двічі

Шипшинове варення робить восени Тетяна Пінчук із села Рагівка Поліського району на Київщині.

— Беру кілограм не надто стиглих ягід. Можна придбати на базарі, — каже Тетяна. — Мию й замочую в прохолодній кип'яченій воді на 2 години. Зливаю рідину. Перекладаю ягоди в каструлю. Додаю півтори склянки води. На повільному вогні варю півгодини. Ставлю на добу в холодильник. Ягоди мають віддати всі вітаміни. Вода стане темна.

Наступного дня знов проварює варення 10–15 хв на повільному вогні. Остуджує. Через друшляк на марлю віджимає сік, аби до варення не потрапила шкірка та насіння. Додає цукор в пропорції 1:1. Варить 30 хв., щоб почав загусати.

— Наприкінці додаю чайну ложку лимонного соку чи два кружальця лимона. Проварюю їх кілька хвилин і виймаю. Варення розливаю в пастеризовані банки. Його можна вживати як ліки для печінки та для підвищення апетиту.

Зараз ви читаєте новину «Шипшинове варення варять двічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути