— Для романтичної вечері не готую "важких" страв. Найкращі — закуски та салати. Мій улюблений називається "Сердечко". Продукти в ньому складаю шарами, — каже киянка 28-річна Уляна Мурик. — Купила миску в формі серця.
Варить окремо два середніх буряки та 200 г курячого філе в підсоленій воді. Охолоджує м'ясо і розбирає на волокна. Кладе його на дно миски. Невелику цибулину чистить і нарізає тонкими півкільцями. Обсмажує її з 2 ст. л. олії 2 хв. до м'якості. Викладає на філе та змащує майонезом. Варить два яйця, охолоджує. Натирає на крупній тертці і кладе в салат. Мастить майонезом. Всипає 0,5 ч. л. солі та 1/3 ч. л. чорного меленого перцю. Тре 150 г твердого сиру і знову змащує майонезом.
— Щоб салат виглядав ефектніше, посипаю гранатом. Розбираю його та щедро прикрашаю страву.
Ріже гострим ножем 100 г волоських горіхів і сипле поверх сиру.
— Щоб настроїтися на романтичний лад, у страву додаю афродизіаки. Це продукти, що підвищують сексуальне бажання. Сюди підійдуть авокадо чи горіхи.
Чистить буряк і натирає на крупній тертці. Викладає його зверху та з боків салату. Змащує майонезом і посипає гранатовими зернами. Ставить страву в холодильник на 3 год. настоятися.
Коментарі