— М'ясо мідій має ніжний і приємний смак. Овочі його підкреслюють, — каже шеф-кухар столичного ресторану "Кул Фуд" 46-річний Олег Білоус. Для відвідувачів закладу готує салат із мідій та помідорів.
Бере 100 г листового салату, по 200 г заморожених мідій, помідорів і цибулі.
— Найкраще підходять варено-заморожені мідії. Їх достатньо розморозити. Додаю порізані кубиками помідори й нарізану півкільцями ялтинську цибулю. Не мариную її, бо солодка. Для заправки салату змішую по столовій ложці соєвого соусу, оливкової олії, пів столової ложки бальзамічного оцту й чайну ложку меду. Додаю дрібку чорного меленого перцю. Салат готую за 10 хвилин. Смачний і корисний. Сподобається тим, хто слідкує за фігурою. Овочі містять усі вітаміни, а в мідіях білка більше, ніж у рибі чи телятині.
Коментарі