понеділок, 24 листопада 2014 07:00

Рисовий пудинг запікають у каструлі

— Пудинги — мій улюблений десерт із дитинства. Восени готую три-чотири рази на місяць, завжди за новим рецептом, — каже киянка Валентина Реброва.

У рисовий додає молоко й родзинки. Миє склянку рису й варить у кип'ятку 10 хв. Зливає, а рис заливає двома склянками гарячого молока. Солить і залишає мліти ще 25 хв. на малому вогні. Помішує, бо може швидко пригоріти. Вимикає вогонь. У рис кладе 3 ст. л. цукру, вмішує 3 яйця.

— Жменьку родзинок мию, обливаю гарячою водою й розмішую з рисом. Це й є маса для пудингу. Змазую вершковим маслом форму для запікання, перекладаю рис туди. Моя мама запікає онуку пудинг у каструлі. Змазує дно олією й посипає панірувальними сухарями.

Запікає пудинг 40 хв. у духовці при 170°С. Розрізає на порції й подає з ягідним джемом. Десерт запивають гарячою кавою з вершками або чаєм.

Зараз ви читаєте новину «Рисовий пудинг запікають у каструлі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути