Ексклюзиви
понеділок, 23 лютого 2015 07:20

Рідкий кисіль не кип'ятять

— Колись був модний кисіль у мисках. Густий, як холодець. Їли ложками, — згадує 59-річна Валентина Феоктістова з Гайсина на Вінниччині. — Такий варила моя мама. Був обов'язковий дома на свята й на поминки подавали. Тепер рідкий варять, щоб пити з кружок. Разів зо п'ять варила, доки відпрацювала рецепт.

На 3 л води бере 3 ст. ложки картопляного крохмалю і стільки ж цукру. У воду вкидає по пригорщі заморожених вишень і полуниці.

— Можна з консервованих компотів зварити. Нема різниці, головне, щоб рідини було 3 літри. З вишень — найсмачніший. Полуниця дає аромат. Цукор кладу разом з ягодами.

Із відміряного відливає кружку рідини. В ній розчиняє крохмаль. Коли ягоди ­киплять, вливає його цівкою. Постійно помішує, щоб не утворювалися грудки. ­Доводить до кипіння й вимикає вогонь. Такий кисіль не загусне, коли охолоне. Консистенцію має, як у рідкої сметани. З такого ж розрахунку — 3 ст. ложки крохмалю на 3 л рідини, варить рідкий молочний кисіль. Окрім цукру, додає в нього ваніль.

Зараз ви читаєте новину «Рідкий кисіль не кип'ятять». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути