— Донька не їсть смаженої риби, лише запечену. Морська виходить сухувата. Передивилася купу рецептів, щоб угодити в піст дитині. Найоптимальніший — у кукурудзяному соусі. Виходить красива, смачна і соковита, — каже киянка 36-річна Ольга Чорна.
Для запікання згодиться будь-яке філе морської риби. Найкраще — морський окунь, морський язик чи тилапія.
— Філе перчимо, солимо і злегка поливаємо лимонним соком. Зараз обходжуся без нього, бо лимон дорогий. Хто не дуже любить запах риби, може полити оцтом навпіл з водою. Це добрий замінник лимона.
Для соусу бере півбанки консервованої кукурудзи. Можна заморожену відварити в підсоленій воді. Підсмажує цибулину. Збиває в блендері з кукурудзою і подрібненим кропом.
— На смак може здатися солодкуватим. Це залежить від сорту кукурудзи і виду консервації, але солити не треба. Під час запікання соус стане приємний. У форму кладу 200–300 грамів стручкової квасолі. На неї філе риби. Поливаю соусом та викладаю мариновані гриби, порізані пластинками. Запікається риба 20–25 хвилин. Готову посипають зеленню. Мені подобається, що в страві одразу є і овочі, і риба. Не треба гарніру. Для дівчат це повноцінна страва. Для чоловіка варю ще картоплю шматочками. Подаю з кропом та олією.
Коментарі