Ексклюзиви
понеділок, 30 травня 2016 07:55

Полуничний торт із вершками прикрашають м'ятою

Автор: ФОТО надане Лілією Кравець
  Готовий торт перед подачею до столу має постояти дві години
Готовий торт перед подачею до столу має постояти дві години

— Щовесни, як тільки починається ягідний сезон, готую для родини торт "Полуниця у вершках", — каже киянка 32-річна Лілія Кравець. — Єдиний його недолік — довго готувати. Бо бісквіт має вистоятися 8 годин після випікання. Якщо розрізати корж раніше, кришитиметься і швидко розмокне від крему.

Для бісквіту потрібно 5 яєць, 100 г борошна, склянка цукру.

— Жовтки відділяю від білків. Останні ставлю в холодильник, жовтки розтираю з половиною склянки цукру, додаю борошно. Білки збиваю в пишну піну, поступово додаючи решту цукру. Ввожу до жовтків і трохи розмішую. Виливаю тісто у форму і печу бісквіт. Приблизно годину при температурі 200 градусів. Коли спечеться, легенько витягаю на рушник і залишаю.

Корж ріжуть наступного дня. Так не буде кришитися.

— Різати найкраще за допомогою нитки. Скласти її удвічі-тричі. Краї бісквіта надрізати ножем, вставити нитку і протягнути. Зробити три коржі.

Перед збиранням торта ставить пекти ще один корж — суфле.

— Три білки збиваю з половиною склянки цукру. Викладаю на деко тонким коржем і запікаю 15 хвилин, охолоджую, — каже Лілія.

Розрізані коржі поливає сиропом. Для нього 200 г ягід розтирає у блендері з ложкою цукру, доводить до кипіння і дає охолонути.

З 0,5 л вершків і восьми столових ложок цукру збиває крем.

— Нижній корж трохи поливаю полуничним сиропом, потім мащу крем. Кладу нарізану полуницю — і знову крем. Наступний корж буде білкове суфле. Його перемащую вершками. Кладу другий бісквітний корж. Мащу сиропом, кремом. Потім полуниця і знову крем. Останній корж змащую лише вершковим кремом без сиропу. Прикрашаю торт шматками полуниці і м'ятою. Даю настоятися дві години і подаю до столу.

Суфле з вершками не шкодить фігурі

— Улюблений десерт — бісквітне тістечко з полуничним суфле. Його найчастіше замовляють дівчата, бо не шкодить фігурі, — каже шеф-кухар кондитерських ласощів 29-річна Ольга Власенко з Вінниці. — Беру два яйця, пів склянки цукру, третину склянки борошна, столову ложку крохмалю, чверть цедри з одного лимона й чайну ложку ванільного цукру. Для бісквіта окремо збиваю жовтки й білки із цукром. До жовтків додаю борошно, крохмаль і наприкінці домішую білки. Випікаю тонкий корж 15 хвилин, краще у прямокутному деку.

Для начинки бере 0,5 кг полуниці, 0,5 л вершків чи домашньої сметани, вісім столових ложок цукру, дві столові ложки желатину.

— Полуницю помити і пом'яти товкачкою для картоплі. Не в блендері. Важливо, щоб залишалися шматочки. Сметану збиваю з цукром. Додаю полуницю і розведений у гарячій воді желатин.

Корж просочує цукровим сиропом.

— Виливаю суфле на корж і даю йому захолонути. Готовий десерт нарізую ножем на прямокутні шматки.

Зараз ви читаєте новину «Полуничний торт із вершками прикрашають м'ятою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути