Блог
Четвер, 06 вересня 2007 18:15

Пиріжки з листового тіста печуться 20 хвилин

Солодкі й солоні тістечка, схожі на випічку "Форнетті", можна легко приготувати вдома. Багато киянок так і роблять — купують у супермаркеті заморожене тісто. Начинку і форму кожна господиня робить по-своєму.

— Я й сама спробувала б, але не маю вдома мікрохвильової пічки, — каже 30-річна Наталія, продавець випічки в столичному кіоску "Форнетті" поряд із супермаркетом "Фуршет" на пр-ті Перемоги. — Нам привозять готові заморожені вироби. Випікаю їх у великій духовці з парою за кілька хвилин. Хоч час залежить від начинки виробу.

Сто грамів випічки "Форнетті" коштує 2,20 грн.

До кіоску підходять діти — дві дівчинки тримають за руки двох менших хлопчиків. Найвища, що ледве дістає віконця, замовляє по кілька штук із куркою-грибами та з овочами. Наталія просить зачекати, бо з куркою й грибами ще печуться. Кучерявий хлопчик смикає дівчину. Не хоче стояти. Діти беруть із овочами та джемом, дають 20 грн і йдуть задоволені.

Жінка у білій в"язаній кофті ставить під стінку ларька великий пакет із продуктами.

— 12 штучок курка-гриби, — замовляє. Поки допікаються "Форнетті", киянка Марія Орлюк, 53 роки, розповідає про пиріг із листкового тіста. — Дуже смачний виходить. За смаком  нагадує випічку "Форнетті". Але ця дрібненька й повозитися з нею вдома треба. А пиріг швидко готується. Ось поки доїду додому, тісто й риба розморозяться. Зразу й  пектиму, — киянка відгортає край пакета і показує мерзлі дріжджове листкове тісто й кілька шматків філе сома. Продукти вона купила в сусідньому маркеті.

Сомик жирний, добре пропікається

З купленого тіста Орлюк спече два пироги. Для начинки бере шампіньйони й рибу.

— Грибочки пересмажую з цибулькою, викладаю на тісто, а наверх — віджате філе, — розповідає. — Сомик жирний, то його не ріжу. Він добре пропікається в тісті. Як корочка починає підрум"янюватися, пиріг готовий.

— Піцу, будь ласка, — просить лисий дебелий чолов"яга. Наталія кладе піцу у фірмовий пакетик і засовує в духовку розігрівати. За кілька хвилин виймає й подає. Лисий не відходячи від ларька починає їсти.

Наталія поглядає то на годинник, то на випічку в духовці, яку всім добре видно у склі. Каже, що така робота їй подобається.

— Цілий день рухаєшся — і нудьгувати ніколи, — продавщиця виймає деко з випічкою й гарячою кладе у пакетик для наступної клієнтки.

24-річна киянка Марина Чорна замовляє по кілька штучок із сиром, овочами і куркою-грибами. Наталя кладе все в один пакетик.

— Готувала з трьома різними начинками — грибами, сиром і грибами та куркою, — каже Марина з довгим чорним волоссям. — Тільки я робила великі домашні пиріжки. За смаком схожі на "Форнетті" вийшли тільки з грибами. А з сиром у ларьках солоніші, ніж мої.

Бездріжджове листкове тісто Марина купила у "Фуршеті". У нього загорнула посмажені з цибулею шампіньйони. На другий пиріг — порвану руками курячу грудинку з грибами. Для третього виду начинки взяла порізаний смужками шосткінський сир "Радомир". Випікала 15–20 хв. в електродуховці.

— Деко нічим не змащувала. І спеціальний папір не клала — все добре й так знялося, — Чорна поправляє салатову спортивну кофточку. — Тільки з начинкою спочатку переборщила. Поклала забагато, то вона потекла.

Зараз ви читаєте новину «Пиріжки з листового тіста печуться 20 хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Курс валют
usd
16.4028
eur
20.6232
Новини партнерів
Голосів: 374
Голосування
Як ви оцінюєте роботу Михайла Фоменка на чолі футбольної збірної України у 2014 році?
  • 1) добре, команда перемогла в останніх трьох офіційних матчах
  • 2) нормально, більшого в таких умовах він зробити не міг
  • 3) погано, Фоменка треба було змінювати ще торік, після поразки від Франції
  • 4) зарано оцінювати - треба дочекатися закінчення кваліфікації до Євро-2016
Переглянути
работа руководитель отдела продаж ивано-франковск погода в Южном