Ексклюзиви
понеділок, 18 травня 2015 06:15

Пиріг із бурякового листя подають до борщу

— На дачі маю ділянку. Сію там редьку, буряки, моркву й кріп. Весною дуже хочеться зелені, тому з листя готую різні страви, — каже вінничанка 30-річна Лілія Черкашина. — Коронна — пиріг із бурякового листя. Завжди його викидали свиням, а тепер — за вуха не відтягнеш.

Для тіста бере півсклянки води, кефіру чи кислого молока, яйце, 20 г дріжджів, 2,5 склянки борошна, 1/3 чайної ложки цукру, дрібку солі, 2 столові ложки розтопленого масла.

— У миску наливаю теплу воду, кришу дріжджі, перемішую і даю їм розчинитися. Потрохи сиплю муку, постійно помішуючи, щоб не було грудок. Ставлю підійти на хвилин 20. Тоді вливаю кефір, додаю розтоплене масло й решту муки. Вимішую і знову залишаю на кілька хвилин.

Доки тісто кисне, господиня ріже пучок молодого листя столових буряків, трохи кропу та щавлю. Приминає руками, солить. Додає 200 г натертого твердого сиру. Можна домашнього. Все перемішує. Ділить навпіл тісто. Одну частину розкачує і кладе на деко, змащене олією. Викладає начинку й прикриває другою частиною тіста, яку попередньо теж розкачує. Тісто зліплює, залишивши посередині невелику дірку.

— Це щоб із пирога міг виходити воздух і не ставав пупиришками, — пояснює. — Ставлю його в духовку, підігріту до 200 градусів, на 15–20 хвилинок. Їсти можна й гарячим, і холодним. Ніхто ніколи не вгадає, з чого та начинка. Його можна подавати і до чаю, і до супу чи борщу.

Зараз ви читаєте новину «Пиріг із бурякового листя подають до борщу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути