— Огірки консервуємо відрами. Але за традиційним рецептом уже ніхто їсти не хоче. Знайшла оригінальний. Виходять апетитні та хрумкі, — каже 54-річна Оксана Романенко з Херсона. — Закатую літрів 100. Діти все за зиму виїдають. І чоловікові найбільше такі подобаються, бо квашені кислі, а ці солодкі, гостренькі.
Огірки миє. Розрізає уздовж на чотири частини.
— На відро огірків, а це десь 8 кілограмів, беру склянку солі, по дві — цукру, оцту та олії.
Висипає спеції й добре змішує. Маринує 3 год. Час від часу підтрушує та перемішує. Потім додає по 2 ст. л. перцю чорного меленого і часнику, натертого на дрібну тертку. Ще годину-дві маринує.
— Огірки пускають сік. Накладаю їх у літрові банки. Заливаю тим соком. Накриваю кришками. Ставлю банки у велику каструлю з водою. Як закипить, тримаю 30 хвилин — пастеризую. Закручую.
Коментарі