Ексклюзиви
понеділок, 25 квітня 2016 07:25

Морквяну паску поливають розтопленим шоколадом

Автор: ФОТО З САЙТА www.riznomanit.at.ua
  Паска без дріжджів на смак, як кекс.  У формі підростає вдвічі
Паска без дріжджів на смак, як кекс. У формі підростає вдвічі

— Печу паски у Великодню суботу. Починаю із самого ранку. Робота займає півдня. Виходить дюжина пасок, бо крім своєї сім'ї, печу ще й для мами та сестри. Цього року вирішила зробити щось незвичне, — розповідає полтавчанка 44-річна Софія Смага.

Готує морквяну паску. Овоч додає в тісто, щоб стало блідо-помаранчеве.

— Три великі морквини ріжу брусочками і кладу на розігріту сковорідку. Одразу заливаю склянкою води. Додаю столову ложку маргарину. Пасерую 15 хвилин до м'якості. Перетираю через сито. Тоді ллю склянку молока, кладу ще 150 грамів маргарину, 100 грамів цукру. Коли цукор розтанув — знімаю з вогню. Пересипаю в миску, даю охолонути. Потім вбиваю чотири яйця і сиплю дрібку солі. Збиваю все міксером, — каже жінка. — Потім ставлю опару. 50 грамів свіжих дріжджів кладу в півсклянки теп­лого молока. Додаю 100 грамів цукру, вимішую і залишаю на годину підходити. Коли підійде, додаю морквяну масу. Поступово сиплю кілограм борошна і замішую м'яке тісто. Не густе, щоб спадало з рук. Залишаю на 2 години.

Форми змащує маслом. Заповнює на третину тістом, накриває рушником і ставить у тепле місце на 2 год., щоб підійшло. Зверху змащує яйцем. Випікає годину при 200°С. Коли охолонуть, поливає глазур'ю. Для неї збиває два яйця з вісьмома столовими ложками цукрової пудри до густої піни.

Для паски без дріжджів треба 0,5 кг борошна, склянку цукру, півсклянки молока, чотири яйця, 200 г масла, по чайній ложці розпушувача і ванільного цукру, 150 г родзинок.

— Збиваю цукор із яйцями, додаю кімнатної температури масло, тепле молоко і просіяне борошно із розпушувачем. Гарненько змішую, додаю родзинки й ванільний цукор. Форми змащую маслом і посипаю манкою. Кладу тісто в форми до половини. Духовку грію до 180 градусів. Випікаю 40 хвилин. Залишаю у формах. Зверху поливаю розтопленим шоколадом.

Зараз ви читаєте новину «Морквяну паску поливають розтопленим шоколадом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути