понеділок, 28 липня 2014 00:15

Коктейль із вишні готують за три хвилини

Автор: ФОТО: Катерина ГОНЧАРОВА
  Коктейлі обкладають льодом, щоб привабити покупців. Прикрашають ягодами, які входять до напою
Коктейлі обкладають льодом, щоб привабити покупців. Прикрашають ягодами, які входять до напою

По вул. Костянтинівській на столичному Подолі у гірках льоду на тротуарі стоять склянки із фруктовими напоями. За метр від них ятка, де продають коктейлі.

— Насипала льоду, щоб привернути увагу людей. Напої роблю одразу, як замовлять. Бачать, що все натуральне, — каже Лідія Раєвська, 50 років.

Жінка відкрила ятку зі свіжими фруктовими напоями, щойно з'явився перший урожай цього року.

— У нас під Києвом великий сад, із чоловіком вирощуємо все самі. Восени й узимку працюю вдома. Викладаю дітям англійську, маю постійних клієнтів. А коли тепло, виставляю на продаж свіжі напої.

Розповідає, як приготувати коктейлі з ягід удома.

— Півкіло свіжої вишні промийте, засипте склянкою цукру. Можна взяти більше або менше, залежить від смаку. Лишіть на пару годин постояти. Тоді додайте по чотири склянки мінеральної води й вишневого соку. Перемішайте і розливайте.

За таким же рецептом готує напій зі смородини.

Напій з вишні можна зробити за 3 хв. Для цього на дно бокала кладуть п'ять-сім ягід без кісточок.

— Посипте чайною ложкою цукрової пудри. Зверху покладіть по дві столові ложки морозива. Залийте все охолодженою газованою водою.

Найчастіше у Лідії замовляють напій з вишні та какао.

— Ніде більше не бачила, щоб готували. Приготуйте для гостей, тоді вас точно похвалять. У блендері змішайте склянку яблучного соку, пів — йогурту. Всипте пів чайної ложки ванільного екстракту для аромату. Хто просить, тому додаю чайну ложку какао. Але головне — свіжа вишня без кісточок. Вишень має бути півтори склянки — більше, ніж йогурту й соку. Все ретельно подрібніть блендером. Розлийте по бокалах і подавайте з подвійною гілочкою вишні.

Горілку змішують з очищеним лимоном

— Раджу приготувати зі свіжих ягід дві італійські наливки. Холодні й ароматні — те, що треба для літа, — каже кухар столичного ресторану "Сільвіо де Італія" Віталій Левченко.

Наливка караваджо — солодка й густа, ідеально підходить до десертів.

— На велику пляшку змішайте 420 грамів смородини чи вишні і стільки ж горілки. Додайте по дві склянки цукру й холодної води. Усе подрібніть блендером, поставте в холодильник на добу. Так можна зберігати кілька місяців.

Італійська наливка лимончелло — кисла. Смачна з рибою та м'ясом.

— Змішайте горілку порівну з очищеним лимоном. Додайте склянку води і пів — цукру. Поставте в холодильник. До столу подавайте охолодженою в невеликих елегантних склянках. Що довше зберігають, то насиченіший смак вона має.

Зараз ви читаєте новину «Коктейль із вишні готують за три хвилини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути