понеділок, 17 листопада 2014 07:05

Італійську пасту можна їсти тричі на день

Автор: ФОТО з сайта www. happy-meal-time.blogspot.com
  Спагеті викладають на велику тарілку у формі гнізда і присипають тертим сиром
Спагеті викладають на велику тарілку у формі гнізда і присипають тертим сиром

— В Італії кожна господиня знає не менше десяти рецептів приготування пасти з різними соусами, — розповідає львів'янка Олена Петренко, 33 роки. У вересні повернулася з італійського Неаполя. Працювала помічником кухаря в бістро. — Їхня паста не схожа на нашу вермішель, її роблять із дорогих сортів борошна. Від такої не гладшають, можна їсти тричі на день.

Удома готує для родини пасту з чорнилами каракатиці, морепродуктами й сиром. 10-міліграмову баночку чорнил привезла з Неаполя. Такі ж або порошкові можна купити у великих супермаркетах, через інтернет.

— Чорнила надають легкий оливковий смак і чорний колір. Італійці додають їх у пасту, тісто для гамбургерів, різото, піцу, — каже Олена. — Найкраще смакує з морепродуктами. Чорнила — це вміст мішка між нутрощами каракатиці. Густі, як томатна паста.

300 г борошна з твердих сортів пшениці висипає гіркою на стіл. У склянці теплої води розчиняє 2 ч. л. чорнил каракатиці, вливає в тісто. Підмішує його, всипає борошно.

— Тісто примхливе, спершу липне і скручується комами, — пояснює. Але за 5–7 хвилин вимішування в руках матимете тугу чорну кулю. Не додавайте води чи муки, просто добре вимішуйте.

Загортає кулю в харчову плівку, лишає на півгодини за кімнатної температури. Паста боїться холоду. Жінка має ручну тісторозкатувальну машинку. Можна робити спагеті з насадок на м'ясорубку. Відрізує шматок тіста, пропускає кілька разів через машинку. Потім ще раз — із насадкою-різаком для пасти. Довгі спагеті скручує у гнізда й окремо накриває плівкою. Із морепродуктів готує соус.

— Можна здешевити й купити набір заморожених мідій, кальмарів, восьминіжок. Але не раджу — візьміть охолоджене філе кальмара, п'ять-шість мідій із мушлями, трохи креветок. Вийде дорожче, але смак буде насиченим.

На оливковій олії обсмажує два подрібнених зубці часнику, додає чотири зернятка перцю чилі. Наприкінці — порізаний пластинами кальмар і очищені хвостики креветок. Злегка обсмажує, солить. Окремо відварює у підсоленій воді промиті мідії не довше 3 хв. Мушлі мають розкритися. У киплячу підсолену воду на хвилину опускає чорну пасту.

— Свіжа готується миттєво, якщо переварити — розлазиться, — каже господиня. — Викладіть її на велику тарілку у формі гнізда, посередині — морепродукти, збоку — мушлі. Посипте тертим пармезаном або гаудою. Прикрасьте листочками зеленого базиліку. Смакує до білого або червоного вина.

Піцу печуть із маринованими огірками й перцем

Львів'янка 48-річна Марія Ковальська готує для онуків піцу зі спагеті.

— Піци дорогі, тому вдома готую різні варіанти — із тіста, макаронів, з різноманітними начинками. А цього разу вигадала піцу зі спагеті.

Відварює півпачки спагеті. Вливає три збиті яйця зі склянкою жирних вершків, натирає 150 г тертого твердого сиру, солить, перчить. Викладає суміш на змащену оливковим маслом форму. Додає відварені шматочки філе курки, кружальця помідорів, маринованих огірків, перець, зелену цибулю, відварені й порізані печериці. Змащує легким майонезом. Натирає великий шматок сиру. Випікає в розігрітій духовці 5 хв.

Зараз ви читаєте новину «Італійську пасту можна їсти тричі на день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути