понеділок, 24 серпня 2015 06:35

Італійський омлет стає пухким у духовці

— Фрітатта — це італійський омлет. Пишний, начинений усякою всячиною. Його складники не лише смажать, а й допікають у духовці. Омлет виходить запашним, — каже Світлана Літовченко, кухар італійського ресторану "Сільвіо де Італія" на столичному Подолі.

На дві порції вбиває у велику миску шість яєць. Солить, вкидає мелений мускатний горіх і паприку на кінчику ножа. Перемішує. 150 г броколі розбирає на суцвіття. Три болгарські перці ошпарює, знімає шкірку, нарізує тонкою соломкою.

— Тонкими півкільцями ріжу червону цибулину. Дрібно — два зубці часнику і трохи петрушки. Змішую з двома чайними ложками соку лимона і столовою — оливкової олії. Цибулю обсмажую у вершковому маслі. Як стане золотавою, докладаю перець і смажу хвилину. Всипаю дрібку листя чебрецю, а ще за хвилину — петрушку і часник в лимонному соку й олії. Секунд за 30 усе заливаю яйцями.

Коли яйця почнуть гуснути, гарячу сковорідку ставлять у духовку. Її розігрівають до 180°С. Тримають 7 хв. До столу подають одразу.

Зараз ви читаєте новину «Італійський омлет стає пухким у духовці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути