— Фрітатта — це італійський омлет. Пишний, начинений усякою всячиною. Його складники не лише смажать, а й допікають у духовці. Омлет виходить запашним, — каже Світлана Літовченко, кухар італійського ресторану "Сільвіо де Італія" на столичному Подолі.
На дві порції вбиває у велику миску шість яєць. Солить, вкидає мелений мускатний горіх і паприку на кінчику ножа. Перемішує. 150 г броколі розбирає на суцвіття. Три болгарські перці ошпарює, знімає шкірку, нарізує тонкою соломкою.
— Тонкими півкільцями ріжу червону цибулину. Дрібно — два зубці часнику і трохи петрушки. Змішую з двома чайними ложками соку лимона і столовою — оливкової олії. Цибулю обсмажую у вершковому маслі. Як стане золотавою, докладаю перець і смажу хвилину. Всипаю дрібку листя чебрецю, а ще за хвилину — петрушку і часник в лимонному соку й олії. Секунд за 30 усе заливаю яйцями.
Коли яйця почнуть гуснути, гарячу сковорідку ставлять у духовку. Її розігрівають до 180°С. Тримають 7 хв. До столу подають одразу.
Коментарі