вівторок, 17 січня 2017 07:15

Гарячі суші їдять із пивом

— Рецепт вигадала сама. Тепер його готують усі подруги. Гарячі суші стали головною стравою святкового столу, — говорить 29-річна Світлана Кухлій із міста Красноград Харківської області.

Для суші купує упаковку листів норі. Бере 200 г довгого пропареного рису, по 200 г філе лосося й тунця, 200 г твердого сиру і пачку плавленого. А також свіжий огірок, двоє яєць, 150 г ікри мойви, дрібку солі.

— Спочатку варю рис у несолоній воді. Залишаю охолонути. Далі роблю яєчні млинці. Яйця розбиваю до однорідної маси, додаю сіль. Смажу тоненько на сковороді. Вийде три-чотири млинці. Ріжу їх на смужки завширшки 1 сантиметр. Тонкими довгими смужками ріжу рибу, огірок, плавлений сир. Листок норі змочую водою. Стелю його на спеціальний килимок. По всій довжині викладаю рис, рибу, млинці, плавлений сир, ікру мойви. Для гостроти додаю трохи васабі. Аби рис не прилипав, руки змочую у воді. Кінець норі залишаю вільним на 1 сантиметр. Скручую рулет. Ріжу його на роли. Посипаю зверху твердим сиром. Ставлю в мікрохвильовку на 1–2 хвилини, щоб розплавився сир.

Така страва смакує до пива.

Зараз ви читаєте новину «Гарячі суші їдять із пивом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути