Рецепт бананового коктейлю з молоком та гарячим шоколадом львів'янка Ольга Супрун, 33 роки, вигадала сама. Подає як десерт у келихах для мартіні або для коктейлю "маргарита".
— Гості чекають більше, ніж на торт, — каже. — Ситний та недорогий. Важливо ефектно подати його до столу і прикрасити. На водяній бані розтоплюю півплитки чорного шоколаду. Можна додати 2–3 ложки жирних вершків. Чотири бокали для мартіні охолоджую 15 хвилин у морозилці. Всередині келиха гарячим шоколадом малюю візерунки. Набираю його столовою ложкою і кручу бокал рукою. Виходять спіралька або павутинка. Знов ставлю у холодильник, аби захололо.
У каструлі підігріває склянку молока, висипає пакетик ванільного цукру. Блендером збиває стиглий банан у пюре, додає в молоко. Теплу масу виливає у келихи. Крізь прозоре скло видно візерунки з шоколаду. Зверху наливає тонкий шар шоколаду, посипає молотою корицею. Подає до коктейлю довгі десертні ложки.
Коментарі