понеділок, 30 березня 2015 07:15

Бананове печиво не містить олії

— Під час Великого посту є такі дні, в які не можна навіть олії вживати, — каже 65-річна Галина Ситнянська з Вінниці. — Тоді печу бананово-медове печиво. Не містить олії. Ароматне і м'яке, коли свіже. Наступного дня черствіє. Щоб освіжити, кладу на тарілку, а поряд ставлю чашку з водою. Стає м'якесеньке, аж у роті тане.

Для печива бере стиглий банан, ­2 ст. л. меду, склянку цукру, 1 ч. л. розпушувача чи гашеної оцтом соди і три-чотири склянки борошна.

— Банан розминаю вилкою до однорідної кашки. Додаю мед і цукор і ставлю на водяну баню. Треба, щоб цукор повністю розчинився. Тоді кидаю розпушувач. Суміш одразу побіліє і збільшиться в об'ємі вдвічі-втричі. Даю охолонути. І лише в холодне додаю борошно. Інакше печиво вийде дуже твердим, — каже.

Розкачує тісто 6–8 мм завтовшки і робить печиво формою. Деко трохи поливає водою.

— Можна викласти на застелене пергаментом. Випікати 7–10 хвилин до золотавого кольору. Готові можна полити медом чи посипати цукровою пудрою. Із банана в піст ще роблю морозиво за хвилину. Для порції збиваю в блендері 100 грамів замороженої суниці чи полуниці. Додаю банан. Морозиво не потрібно заморожувати. Одразу подаю.

Зараз ви читаєте новину «Бананове печиво не містить олії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути