Ексклюзиви
понеділок, 22 вересня 2014 05:35

Баклажани поливають вершками

— Баклажан — шляхетний овоч, — каже вінничанка Надія Полоскун, 34 роки. — Аби з чим не поєднується. Не вгадаєш — буде гіркий і несмач­ний. Добрі — з болгарським перцем, часником, томатами й морквою. ­Смажити краще на оливковій олії. Я роблю запіканку з вершками.

0,5 кг баклажанів ріже кільцями по 0,5 см завтовшки, солить. Залишає на 2 год., щоб вийшла гіркота. У друшляку промиває водою та висушує паперовим рушником. Розігріває духовку до +180°С. Нарізує півкільцями дві цибулини й підсмажує до золотавої скоринки. Додає чотири подрібнені зубчики часнику. Перекладає в миску.

— На цій же сковорідці обсмажую баклажани з двох боків до скоринки. Тягнуть багато олії, то постійно підливаю. Викладаю шарами у форму для запікання баклажани, цибулю з часником, подрібнений чебрець або карі, сіль, перець. Потім знов баклажани і так три-чотири рази. Заливаю чвертю склянки вершків. Посипаю тертим сиром і в духовку на півгодини. Запіканка ситна. Їмо її гарячою і холодною. Можна мастити на хліб, додавати до каші.

 

Зараз ви читаєте новину «Баклажани поливають вершками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути