понеділок, 27 липня 2015 18:00

Перші бікіні погоджувалися рекламувати тільки стриптизерки
11

Зараз купальник-бікіні став традиційним літнім вбранням, але буквально 65 років тому поява перших відкритих купальників викликало бурю обурення. Сексуальна революція йшла зі скрипом: рекламувати бікіні погоджувалися лише стриптизерки, в Італії, Іспанії та Португалії вбрання і зовсім потрапило під заборону, а в Баварії за спробу похизуватися у відвертому купальнику одній з модниць призначили тиждень виправних робіт.

Проте як би не опиралася пуританська Європа масовому поширенню бікіні, сексуальний купальний костюм все одно завоював симпатію дівчат (і чоловіків, звичайно ж) по всьому світу. "Батьком" бікіні прийнято вважати паризького модельєра Луї Реара, його попередником на терені оголення жіночих тіл був модельєр Жак Ейм. Ейм прославився тим, що представив широкій публіці модель купального костюма "Атом". Дивній назві дивуватися не варто: купальники були названі в честь американського атола Бікіні. І сталося це не випадково: перший модний показ бікіні пройшов буквально через 4 дні після того, як на вищезгаданому атолі США провели ядерні випробування. Слоган рекламної кампанії: "Бікіні - розділений Атом!" в цьому контексті сприймався цілком логічно. І навіть - дотепно.

Щоб зламати консервативні стереотипи знадобилося близько 10 років. Масовий інтерес до бікіні з'явився після того, як ноу-хау приміряли секс-символи епохи - Бріджит Бардо, Мерилін Монро і Урсула Андресс. А нашим мамам і бабусям приклад подавала актриса Світлана Світлична в легендарному фільмі "Діамантова рука".

Зараз ви читаєте новину «Перші бікіні погоджувалися рекламувати тільки стриптизерки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути