Ексклюзиви
четвер, 25 грудня 2014 16:06

Красиві жінки у віці зараз дуже популярні
12

Вже нікого не здивуєш дамами у віці, які позують для модного глянцю. Вікові моделі стають все більш затребуваними в наші дні. Мода на вік, зародившись в альтернативних виданнях, перекочувала в luxury-сегмент. Тепер жінки можуть не перейматися сивиною і насолоджуватися життям.

Втім, вони могли б зробити це давно, наслідуючи приклад Айріс Апфель. 93-річна ікона стилю схиблена на моді. В одному з інтерв'ю Айріс сказала, що було б набагато краще, якби жінки додали б собі розуму у голови, а не ботоксу в обличчя. А також згадала знамениту цитату Шанель "Нічого не старить жінку так, як її спроби виглядати молодшою". Але епатаж Апфель - не мета, а лише кут зору. Вона вибирає окуляри в красивій оправі, не соромиться носити красиві сукні і робить манікюр. Робить все те, що ми вважаємо непристойним, переступивши певний віковий рубіж.

Гідно старіти нещодавно закликала редакція французького журналу М (Le magazine du Monde), випустивши номер, присвячений красі в віці. Фотограф Річард Барбридж зняв вісім жінок у віці і не відфотошопив. До лиця їм все - і виразний макіяж, і fashion-антураж, і зморшки.

Відмовляються від ідеальних обличь юних моделей і косметичні марки: ще на початку року 65-річна (тоді їй було 64) американська актриса Джессіка Ленг стала обличчям beauty-лінії Marc Jacobs, а 68-річна Шарлотта Ремплінг - обличчям Nars. Відвоювала право на cool age і компанія Dove.

Про участь зрілих жінок у показах та зйомках можна говорити нескінченно. Їх запрошували до себе Рік Оуенс, Альбер Ельбаз і Жан-Поль Готьє на свій останній показ pret-a-porte. Мері-Кейт і Ешлі Олсен на зйомку лукбука міжсезонної колекції 2014 року покликали моделей у віці від 40 до 70 років - в тому числі знамениту Лінду Родін. Продовжують підкорювати нові модні вершини 83-річна модель Кармен Делль' Орефайс і 60-річна Джекі О'Шонессі.

Втім, зрілість - поняття широке, і ми могли б звинуватити індустрію моди у впадання у крайнощі, якби нещодавно Мадонна і Джулія Робертс не знялися для Versace і Givenchy.

Висновок очевидний - мода стала більш лояльною і почала відмовлятися від ілюзорних ідеалів. Або ж пропонувати кожному віку свій, знаходячи місце для манекенниць шкільного віку, зрілих інтелектуалок та небайдужих до питань стилю сивочолих дам.

Зараз ви читаєте новину «Красиві жінки у віці зараз дуже популярні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути