Ексклюзиви
середа, 25 лютого 2015 14:28

Данський модний журнал опублікував фото болісно худої моделі

Болісно худа модель прикрасила сторінки данського журналу Cover, що викликало негативну реакцію споживачів. У соцмережах розгорівся справжній скандал. Головному редактору видання, Малін Маллінг, довелося принести вибачення: "Сьогодні сумний день для мене. У Cover протягом багатьох років друкувалися десятки тисяч зображень, але фотографія занадто худої моделі не повинна була з'явитися на сторінках 103-го випуску. Я не відмовляюся від своєї відповідальності, як видавця, жінки і мами і мені дійсно шкода".

 

Крім того, Маллінг зізналася, що політика журналу заснована на бажанні показати жінок різних розмірів і віку. Ще одним важливим принципом для Малин та її колег при виборі моделей був їх зовнішній вигляд і здоров'я. Чому на сторінки Cover потрапила дівчина, яка страждає анорексією, редактор так і не змогла пояснити.

Справа набула досить широкого громадського резонансу: у полеміку включився навіть міністр податків Данії Бенні Енгельбрехт і висловив своє несхвалення у Twitter: "Я думав, що індустрія моди зрозуміла, що анорексія є проблемою, яка повинна сприйматися всерйоз".

Зараз ви читаєте новину «Данський модний журнал опублікував фото болісно худої моделі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути