четвер, 29 січня 2015 12:45

17 топ-моделей, що змінили своєю появою світ моди
17

Довіма. Гарне ім'я Довіма майбутня модель ще маленькою дівчинкою склала з перших складів свого зовсім аристократичного імені Дороті Вірджинія Маргарет Джуба. Так вона підписувала свої малюнки. 8 років їй довелося провести в ліжку через ревматизм, а в 18 її визнали здоровою, і вона пішла продавати льодяники і вчитися в художній школі. Одного разу модельний скаут зловив її біля ліфта - і Довіма почала зніматися для Glamour, Vogue, Harper's Bazaar та інших модних журналів. Весь світ був зачарований її загадковим поглядом, тонкою талією і дивовижною здатністю перевтілюватися - особливо її полюбив Крістіан Діор. Найзнаменитішим знімком моделі стала фотографія «Довіма зі слонами», знята Річардом Аведоном. У 1959 році Довіма пішла з модельного бізнесу - рішення прийшло несподівано, під час зйомки для Harper's. Довіма сказала Річарду Аведону: «Це моя остання зйомка» - і, відпрацювавши, пішла.
Доріан Лі. Доріан Лі завжди була розумною і серйозною дівчинкою - школу закінчила в 15 років, отримала диплом бакалавра з машинобудування, під час Другої світової брала участь у конструюванні літакових крил, потім стала копірайтером у рекламному агентстві ... У модельний бізнес вона прийшла в 27 років, маючи вже двох дітей. І першою ж її модельної роботою стала обкладинка Harper's Bazaar - для когось вершина кар'єри, а для неї тільки початок. Вона, незважаючи на свій невисокий зріст (всього 165 см), знімалася для всіх модних журналів, а в 35 років стала обличчям косметичної марки Revlon. У 1980 році Доріан опублікувала автобіографію «Дівчина, яка змогла все», а померла в 2008-му, переживши двох із своїх вже п'яти дітей.
Верушка. Верушка - ідеальний приклад жінки, яка придумала себе сама, справжня жива легенда. Цього року вона випустила свою автобіографію, і цією книгою зачитуються не тільки модники, а й усі любителі хорошої літератури - її історії позаздрив би сам Сальвадор Далі, відомий містифікатор. Змінивши ім'я (успіху в модельному бізнесі під ім'ям Віра фон Лендорф домогтися у неї не вийшло, натомість загадкова Верушка людей зачепила), придумавши собі легенду, вона відразу стала зіркою. Інопланетне обличчя, високий зріст (183 сантиметри!), замкнений характер - те, що раніше здавалося недоліками, Верушка зуміла перетворити у свої достоїнства, додавши неймовірну пластичність і харизму. Перед камерою Віра могла легко стати іншою людиною і не тільки - їй траплялося заради знімків перетворюватися на камінь, тварину, чоловіків-реперів і просто зливатися із стінами, повністю мімікруючи під навколишній світ.
Джин Шрімптон. До того як стати легендою «свинцуючого Лондона» і зустріти фотографа Девіда Бейлі, Джин Шрімптон майже не знімалася в журналах, тільки в рекламі - наприклад, рекламувала кукурудзу. Навіть ставши зіркою і прикрасивши своїм прекрасним обличчям обкладинки всіх головних модних журналів, Джин залишалася такою ж простою і чарівною - не любила вбиратися, сама в'язала собі светри і могла запросто з'явитися на скачках без панчіх, рукавичок і капелюшка, що на ті часи вважалося вчинком скандальним . А шанувальники ніжно прозвали її Креветочкою через кумедне прізвище
Наомі Сімс. Наомі Сімс називають першою чорношкірою супермоделлю - перші її спроби почати кар'єру моделі провалилися, тоді в світі расові забобони були ще дуже сильні. Модельні агентства та журнали відмовлялися співпрацювати з нею через колір її шкіри, але їй вдалося переконати фотографа Госту Петерсона зняти її на обкладинку модного додатку New York Times Magazine, і після цього наполегливу Наомі нарешті визнали. Вона з'являлася на обкладинках Cosmopolitan, Life та інших великих журналів, але в 1973 році розчарувалася в модельному бізнесі і пішла.

Крокуючи подіумом з холодним поглядом, моделі найчастіше сприймаються оточуючими як бездушні ляльки з порожніми очима, які тільки здатні демонструвати одяг.

Але насправді багато всесвітньо відомі моделі прославилися і стали справжніми легендами світу моди не тільки завдяки гарному личку, витонченій фігурі і дефілюванню в одязі від іменитих дизайнерів, а тим, що є всередині, - стрижнем і харизмою, які вели їх вірною дорогою на шляху до слави і визнання.

Представляємо вам 17 культових моделей всіх часів, які змінили світ моди.

Зараз ви читаєте новину «17 топ-моделей, що змінили своєю появою світ моди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути