понеділок, 17 листопада 2014 16:43

У середньостатистичних сімейних пар по 6 секретів один від одного

У середньостатистичних сімейних пар по 6 секретів один від одного

Люди не можуть бути абсолютно чесними один з одним у шлюбі, про це говорить статистика. Але іноді брехня стає стіною між подружжям і перетворює життя на муки.

Статистика невблаганна

У кожній п'ятій парі чоловік і дружина мають секрети один від одного.

Чверть пар знаходить сміливість зізнатися в тому, що брешуть один одному. 42% плекають надію, що їх обман не буде розкрито.

Результати соцопитування у Великобританії показали, що 2145 пар мають свої скелети в шафі.

Муки совісті

Більшість пар, в яких присутня брехня, перебувають у пригніченому стані. Подружжя проводять безсонні ночі, страждаючи від накриваючої хвилі пригнічення почуття провини.

Які скелети приховують у сімейному шафі

Як правило, подружжя приховує один від одного зради, фінансові труднощі, зберігання порнографії, шкідливі звички, проблеми з наркотиками і законом. Дуже часто - своє темне минуле. А іноді - навіть сексуальну орієнтацію. За підрахунками соціологів, в середньому чоловік і дружина зберігають один від одного по шість секретів.

Брехня на благо?

За результатами досліджень, 26% пар впевнені, що в разі, якщо брехня вийде на поверхню, їх шлюб розпадеться. Іноді брехня в шлюбі триває близько 10 років, а в деяких випадках - і більше 25.

Чоловіки і жінки ззізнавались, що вони брешуть один одному з метою вберегти партнера від негативних емоцій і переживань. А деякі бояться, що не отримають прощення або до них втратять довіру.

Куди веде доріжка брехні

50% респондентів зізналися, що про їх таємниці знав третій чоловік. А 25% - що бояться проговоритися під час звичайної бесіди.

І перший, і другий випадок - поганий. Допускаючи третю людину, шлюб втрачає інтимність. А життя у вічному страху - шлях до неврастенії.

Але в мікродозах брехня, а точніше, недомовленість потрібна. Адже багато пар розпадалися саме через те, що були дуже відверті один з одним. Тому невеликі секрети в шлюбі не завадять. Але вони не повинні бути зрадою або мати глобальне значення.

Зараз ви читаєте новину «У середньостатистичних сімейних пар по 6 секретів один від одного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути