середа, 02 березня 2016 12:12

Топ-5 порад, які допоможуть дітям прокидатися легко

Топ-5 порад, які допоможуть дітям прокидатися легко

Дуже важливо привчити свою дитину до раннього підйому. Тоді вона встигатиме вчасно в школу, а також не поспішатиме вранці і буде спокійно збиратися. До речі, ранній підйом також дуже дисциплінує дорослих. Про це повідомляє сайт 4mama.

1. Щоб рано вставати - необхідно вчасно лягати.

Це перше із найважливіших правил. Але все частіше його ігнорують як дорослі, так і діти. Більше того – в холодну пору року, а також в періоди, коли темний час доби значно довший світлого, фахівці рекомендують приділяти сну не менше 9-ти годин на добу. Також, по можливості, треба давати дитині трохи поспати вдень. Батькам варто не забувати, що вкрай негативно впливає на засинання вечірнє сидіння дитини із смартфоном або планшетом в ліжку.

2. Виробляйте звичку.

Щоб дійсно привчити свою дитину вчасно вставати, необхідно постаратися виробити звичку і протягом першого місяця не давати слабину ні собі, ні своєму чаду. Важко якраз-таки в перший місяць, а далі буде вже набагато простіше. Дуже важливо не здатися на цьому етапі. Результати будуть дуже хорошими, якщо ви проявите терпіння і наполегливість.

3. Правильно розташуйте будильник.

Ходить навіть приказка, що якщо хочеш встати раніше, або хоча б вчасно, то будильник треба ставити не на 5 хвилин раніше, а на шафу. У цьому випадку, щоб його відключити, дитині доведеться встати з ліжка. І в цей момент дуже важливо не піддатися спокусі пірнути назад у теплу ліжечко.

4. Включайте музику.

Щоб не повернутися назад в ліжко, нехай дитина відразу ж включає бадьору музику і трохи потанцює під неї. Приєднуйтесь і ви до неї. Так ви ще зробите і корисну зарядку. Крім того, покажете на власному прикладі, що вже встали і готові до фізичних вправ.

5. Смачні сюрпризи.

Постарайтеся не годувати дитину безпосередньо перед сном. Оптимально вечеря повинна бути не пізніше, ніж за три години до моменту відправлення в ліжко. Разом з тим, домовтеся з дитиною, що будете щоранку готувати щось смачненьке. Можливо, їй легше буде піднятися, якщо вона почує з кухні приємні аромати улюбленої страви і буде прокидатися з думкою про смачний сніданок від улюбленої матусі.

Зараз ви читаєте новину «Топ-5 порад, які допоможуть дітям прокидатися легко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути