четвер, 28 квітня 2016 16:42

Сварки батьків провокують у дітей астму - медики

Сварки батьків провокують у дітей астму - медики

Популярне видання Quartz розповіло про незвичайне наукове дослідження, проведене фахівцями Уейнського університету (США, м. Детройт, штат Мічиган). Дослідники вважають, що, якщо сварки і скандали між старшими членам сім'ї вкрай негативно діють на дітей, то поцілунки і обійми — навпаки, викликають позитивні емоції і сприяють покращенню самопочуття їхніх спадкоємців.

Дана гіпотеза була повністю виправдана під час чергового медичного експерименту. Для участі запросили 80 дітей вікової категорії від 10 до 17 років, яким запропонували вести щоденники, конспектуючи в них взаємини батьків і власне самопочуття. Найважливіше те, що – маленькі добровольці страждали на астму.

Результати дослідження виявили, що у дітей, чиї батьки були ніжні і ласкаві між собою, симптоми захворювання нагадували про себе значно рідше і в більш пом'якшеному вигляді. Один з експертів підкреслив, що дорослим слід пам'ятати, що діти дуже емоційно реагують не тільки на розвиток їх відносин зі старшими, але і на стосунки старших між собою.

Варто відзначити, що подібні емоційні реакції мають прямий вплив на дитяче здоров'я.

На думку психологів, конфліктні ситуації між батьками не є абсолютно негативними. За їх словами, важливіше те, яка поведінка дорослих після скандалу. Обійми, вибачення, ласкаві слова показують дитині, що вона у безпеці.

Нагадаємо, психологи закликають до вчасного розпізнавання психологічної травми у дитини. Першими ознаками травми є порушення сну та ігрової поведінки. Якщо дитина погано спить, її мучать кошмари, у грі повторюються одні й ті ж дії, батькам важливо зрозуміти, що її турбує. Про те, що робити, щоб психологічна травма у дитини остаточно не сформувалася, читайте в нашій статті Психологічна травма у дитини: як зрозуміти, що потрібна допомога

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як допомогти чоловіку доглядати за немовлям: 6 важливих порад

Зараз ви читаєте новину «Сварки батьків провокують у дітей астму - медики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути