Ексклюзиви
середа, 27 квітня 2016 20:08

Після раннього дозрівання дівчат тягне на мачо - вчені

Після раннього дозрівання дівчат тягне на мачо - вчені

Дослідники встановили, що дівчата, які зіткнулися з раннім пубертатом (раннє досягнення статевої зрілості), згодом віддають перевагу мужнім чоловікам. Також ці дівчата народжують дітей раніше ніж ті, у яких статева зрілість наступила вчасно.

Вчені вважають, що якщо дівчинка стикається з першими менструаціями вже в 11 років, то згодом її приваблюють більш виражені маскулінні чоловіки.

Ранній пубертат також робить свій вплив і на бажання заводити дітей раніше, ніж це роблять інші дівчата. Це перше дослідження, яке проливає світло на довготривалі наслідки раннього пубертату, що стосуються репродуктивних стратегій жінок.

В ході експерименту дослідники сфотографували студентів обох статей у віці від 18 до 22 років. На кожному знімку вони зберігали нейтральний вираз обличчя. Потім вчені обробили отримані фотографії за допомогою спеціального програмного забезпечення, щоб створити маскулінні (яскраво виражені чоловічі) і фемінні (жіночні) прототипи облич чоловіків. На наступному етапі були створені 7 пар чоловічих облич, в кожній з яких одне обличчя було на 50% більше маскулінним, а друге - на 50% більше фемінним.

Після цього всі створені фотографії були показані дівчатам і жінкам у віці від 18 до 30 років, яких попросили відібрати найбільш привабливих, на їхню думку, чоловіків. Виявилося, що ті дівчата, які пройшли через раннє статеве дозрівання, найчастіше вибирали чоловіків з яскраво вираженими маскулінними особливостями.

Опитування цих дівчат також показали, що вони хотіли б завести дітей раніше, ніж більшість їх ровесниць, які не стикалися з раннім пубертатом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пари, які зраджують один одному, не можуть зачати дітей – вчені

Зараз ви читаєте новину «Після раннього дозрівання дівчат тягне на мачо - вчені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути