середа, 27 квітня 2016 13:32

Фотохудожниця зняла зворушливі пологи у воді
12

Пологи на дому набирають все більшої популярності. Прихильники цього способу стверджують, що знайома обстановка добре впливає на здоров'я матерів і новонароджених. Адже породіллі набагато спокійніше почувають себе в рідних стінах, а присутність поруч близьких людей піднімає дух.

Ще одним модним трендом стали пологи у воді, у яких з кожним роком стає все більше прихильниць. Мешканка Бразилії Алана Феррейра поєднала обидва новомодних тренди і вирішила народжувати свою другу дитину вдома, та ще й у воді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Акушер розповів про перерізання пуповини з точки зору дитини

Щоб показати іншим жінкам всю красу пологів на дому, Алана вирішила закарбувати це таїнство в фотографіях. Знімати настільки інтимний процес було довірено фотохудожниці Мішель Пампанін, яка сама є матір'ю двох дітей і прекрасно розуміє, що відчувають породіллі.

На сімейних зборах було вирішено, що чоловік Алани та її дочка Луїза також будуть присутні при пологах. Процес відбувався так: Алана перебралася в басейн, маленька Луїза підтримувала маму. Так на світ з'явився маленький Бенджамін. Його вимили і поклали Алані на груди, щоб він вперше в житті підкріпився маминим молоком. Пуповину і плаценту ще не видалили, оскільки вони мають велике значення при природних пологах. Захоплена Луїза ніжно обійняла свого молодшого братика.

Більше знімків дивіться в нашій фотогалереї.

Нагадаємо, акушер Мішель Оден став широко відомий в усьому світі як лікар, який ввів в 1970-х в акушерську практику басейни для знеболювання під час пологів і кімнати з домашньою обстановкою.

"Основна мета проведення пологів у воді полягає в полегшенні процесу дітонародження і зниженні необхідності використання ліків та інших способів втручання. Слід зазначити, що грамотне використання води при переймах і пологах може скласти серйозну конкуренцію епідуральній анестезії", - говорить лікар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 23 дивовижних фото новонароджених, зроблених одразу після пологів

Зараз ви читаєте новину «Фотохудожниця зняла зворушливі пологи у воді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути