середа, 12 лютого 2014 17:48

До трьох років дитина повинна користуватися гаджетами не більше години на день

До трьох років дитина повинна користуватися гаджетами не більше години на день

Кожен з батьків хоче , щоб у його дитини було все найкраще . Тому , якщо є можливість , то вже трирічному малюкові дарується власний планшет. А однорічній дитині віддається старий мобільний телефон. Одні вважають , що сучасні діти не можуть не користуватися гаджетами. Інші - категорично проти такого раннього it - розвитку . Істина , як завжди , десь посередині .
 
Аргументи " за"

Використання гаджета може принести користь , якщо батьки підберуть правильні програми для свого чада. Будь-яка позитивна інформація принесе малюкові нові знання і користь. Сьогодні можна скачати масу розвиваючих ігор з вивчення букв , тварин , форм , кольорів та ін..
 
Для дошкільнят є ігри , які допоможуть навчитися читати і рахувати. Гаджети дають можливість швидко знаходити інформацію і навчатися , в цьому їх безперечний плюс.
 
Вчіть дитину писати і відправляти листи , вмінню спілкуватися в чаті , дзвонити комусь , користуватися відеозв'язком , малювати в спеціальних програмах.
 
Щоб гаджети приносили тільки користь , потрібно обов'язково дотримуватися балансу в їх використанні. Електронні пристрої повинні доповнювати життя дитини , а не заміняти його . Якщо малюк захоплюється футболом , значить , ваше завдання записати його на спортивну секцію , а не закачувати на планшет або телефон ігри про футбол .
 
Ще одне важливе правило : дитину бажано не залишати наодинці з гаджетом . Зазвичай , батьки роблять навпаки . Гаджет служить предметом , який дозволяє батькам на час залишити дитину і зайнятися своїми справами. Батьки повинні якомога більше брати участі у тій діяльності , яку виконує дитина з допомогою гаджета. Так ви зможете контролювати і час перебування дитини у дисплея , і стежити за тим , щоб дитина не загралася в те, що їй абсолютно не потрібно.
 
Аргументи " проти"

Будь-яке безконтрольне захоплення тим чи іншим гаджетом негативно позначається як на фізичному , так і на психологічному здоров'ї дитини. На думку американських лікарів , використання дітьми пристроїв з сенсорними екранами може привести до порушення правильної функціональності рук і пальців. Коли діти проводять весь час за планшетом , замість того , щоб просто малювати на папері , м'язи, що відповідають за дрібну моторику , стають слабше .
 
Вчені пропонують батькам замінити гри дітей на планшетах малюванням на папері олівцями, крейдою або фломастерами. Звичайноно , такі дослідження відносяться до дітей , чий вік не перевищує двох років , але вчені кажуть , що в будь-якому випадку, навіть дітям старше не можна проводити за своїми пристроями більше двох годин на день.
 
Не можна дозволяти дитині грати на планшеті під час прийому їжі , виконання шкільних завдань або розмови з дорослими. У всіх цих випадках гаджети повинні бути прибрані. Інакше реальна взаємодія дитини з іншими людьми буде підмінятися віртуальним.
Не можна допускати , щоб дитина отримувала емоції виключно за рахунок гаджетів. Для цього ви самі повинні приділяти дитині достатньо уваги і захоплювати її цікавими заняттями (спорт , всілякі секції , походи в кіно , вивчення мов). Чим більше людина зайнята тим , що їй подобається робити , тим менше у неї часу на безцільні стрілялки.
 
На думку експертів , дитина може починати користуватися гаджетами приблизно з 1 року. Вже в 3-4 роки вона цілком впевнено себе почуває в іграх , а в 6-7 років легко освоює Інтернет. До трьох років дитина повинна користуватися гаджетами не більше години на день , причому підряд - тільки 20 хвилин , потім ще 20 хвилин - після перерви , теж не менш ніж 20 - хвилинної - і т.д. Коли гаджет служить засобом для отримання нової інформації і не замінює живого спілкування з батьками або друзями , тоді й проблеми ніякої не виникає.

Зараз ви читаєте новину «До трьох років дитина повинна користуватися гаджетами не більше години на день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути