Ексклюзиви
середа, 16 квітня 2014 16:02

Діти в ранньому віці мають віртуозне почуття ритму

Діти в ранньому віці мають віртуозне почуття ритму

Маленькі дітки, на перший погляд, здаються слабкими і безпорадними, хоча насправді це не так. Справа в тому, що малюки у віці до 3-х років здатні на дивні речі.

Представляємо вам 4 дитячих "надздібності":

 

 

 

Водний інстинкт

Вчені вже давно довели, що кожна людина з народження наділена n-ною кількістю інстинктів, які допомагають їй вижити, особливо в перші роки життя. Однак вони "працюють" до тих пір, поки організм не буде готовий сам узяти на себе цю роль.

Одним з первинних інстинктів людини є так званий "рефлекс пірнання". Ми неодноразово бачили в кіно і рекламі, як немовлята без особливих зусиль плавають під водою і пірнають. А вся справа в тому, що діти у віці до півроку вміють рефлекторно затримувати дихання, і на досить довгий час, порівняно з дорослими. При рефлекторній затримці дихання у воді, у дитини сповільнюється частота скорочень серцевого м'яза, що в свою чергу зберігає кисень. При цьому кров починає найбільше циркулювати між серцем і мозком. Саме тому немовля може залишатися під водою без загрози здоров'ю.

Здатність до навчання

Маленькі дітки вбирають знання, як губка. Така "надприродна" здатність до навчання починає знижуватися приблизно з 11 років. До цього все, що переживають діти у своєму житті, кожен новий досвід створює непохитні зв'язки між нейронами в мозку. До 3 років кількість цих самих зв'язків буде становити 1 тис. трильйонів - це вдвічі більше, ніж у дорослої людини.

Почуття ритму

Ще в 2009 році вчені довели, що всі діти з'являються на світ з вродженим почуттям ритму. Почуття ритму, плюс до всього, допомагає дітям розпізнавати інтонацію мови батьків і уловлювати сенс сказаного, ще не розуміючи слів. До того ж так діти відрізняють рідну мову від іноземної.

Бути милим

Мабуть, ця здатність найприємніша для нас, адже саме маленькі дітки викликають найбільші позитивні емоції не тільки у батьків, але й у оточуючих.

Зараз ви читаєте новину «Діти в ранньому віці мають віртуозне почуття ритму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути