вівторок, 26 липня 2016 17:03

5 фраз, які зіпсують відпочинок мамам і дітям

5 фраз, які зіпсують відпочинок мамам і дітям

Ці вислови вже набридли не лише дітям, а й батькам. Перевірте, як часто говорите їх ви.

Ти будеш нормально їсти?

Звичайно, дитині більше подобається їсти печиво і морозиво замість повноцінних прийомів їжі. І якщо ви намагаєтеся нагодувати її в спеку супом, зверніть увагу на те, що ви їсте в таку погоду. Не варто вимагати від дитини того, що ви не можете зробити самі. Крім того, завжди можна знайти компроміс між збалансованим харчуванням і смачною їжею. Додавайте до страв свіжі фрукти й овочі, самостійно готуйте морозиво, печиво з цільнозернового борошна, а замість гарячих супів можна запропонувати дитині гаспачо або окрошку.

Ти знову забруднився

Як каже лікар Комаровський, влітку дитина повинна бути брудною та голодною. Уявіть, скільки спокус оточує малюка влітку - можна і водою пообливатися, і брудом покидатися, і в пісочниці повалятися. Невже чистий одяг важливіше цих емоцій? Та й перете ви не руками, а за допомогою пральної машинки.

Ти вже давно повинен спати

Час наближається до півночі, а дитина все ніяк не може заспокоїтися і заснути? Можливо, причина у спеці? Ви, напевно, теж протягом години крутитесь в ліжку і не можете заснути. Тому запропонуйте дитині прийняти прохолодний душ, включите їй аудіоказку і гарненько провітріть її кімнату.

Я не хочу, щоб твої друзі приходили до нас

З одного боку, таке рішення можна зрозуміти - після візиту друзів в кімнаті дитини починає панувати хаос. Але з іншого боку, варто подумати тверезо - краще якщо дитина з друзями буде під вашим наглядом, ніж гулятиме незрозуміло де і з ким. Так ви зможете ближче познайомитися з її товаришами і, можливо, вчасно помітите чийсь поганий вплив.

Займися вже чимось / Відійди від комп'ютера і планшета

Так, дитині може бути нудно влітку. І щоб він не нила, що нема чим зайнятися, варто скласти для план активностей на літо. Адже проблема не тільки в тому, що вона не знає, що робити. Проблема ще й у тому, що ви не знаєте, що можна запропонувати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 4 головні питання, які варто задавати дитині кожен день

Зараз ви читаєте новину «5 фраз, які зіпсують відпочинок мамам і дітям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути